characters characters

Marius Nistor: Educatia nu a primit sase la suta din PIB

29 decembrie 2009    |   457 vizualizări
 

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat ca nu crede ca educatia are alocat sase la suta din PIB, pentru ca "vorbim de un minister mamut care cuprinde invatamantul, cercetarea, tineretul si sportul", anunta, marti, Agerpres.


"Este prima data cand un buget nu se discuta cu partenerii sociali, iar aceasta era o obligatie pur contractuala. La ultima comisie de dialog social am vorbit de sporul de zona geografica, care era de 80 la suta din salariu, acum scade cu 20 la suta. Nu ne intereseaza salariul, ci veniturile care ne intra in buzunar. Acestea au scazut. Am auzit ca vom avea 40 de zile de concediu fara plata pe anul 2010, ne sunt cerute reduceri de personal, dar nu se intreaba nimeni de ce pleaca tinerii din sistem", a declarat Nistor.


Liderul sindical sustine ca propunerea Ministerului Educatiei de a introduce finantarea per capita in invatamant este un fiasco, dar nimeni nu vrea sa-si asume raspunderea daca invatamantul va intra in colaps. "Inteleg ca in administratia centrala exista posturi. Dar disponibilizarile se fac din educatie si sanatate. Apar gradinite noi, dar personalul este acelasi. Pleaca personalul pentru ca munca e dubla, iar salariu este foarte mic", a mai spus Nistor.


Sindicalistii avertizeaza ca inceputul anului va debuta cu mari nemultumiri care vor genera miscari de strada. "Oamenii nu mai asteapta liderii sindicali sa-i organizeze. Nimeni nu vrea sa vada acest pericol", a mai adaugat presedintele FSLI Spiru Haret.

 Sursa: www.ziua.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu