characters characters

Maraton cu filme europene pentru liceeni la Cinema-Edu

17 aprilie 2015    |   429 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

CinemaEdu 2015Pe 28 aprilie Cinema-edu, editia a cincea, revine! Peste 50 de licee participa gratuit, in perioada februarie-iunie 2015, la cel mai mare proiect de educatie cinematografica si sociala din Romania.

Cinema-edu isi propune sa starneasca interesul tinerilor fata de filmul de arta, incurajandu-i sa participe activ la dezbaterile non-formale de la finalul fiecarei vizionari. ­­

Anul acesta, filmele Cinema-edu au ca punct comun prietenia, maturizarea, descoperirea si formarea identitatii personale, teme abordate din diferite perspective in filmele :, Couleur de Peau : Miel / Culoarea pielii : Miere (r. Laurent Boileau, 2012) si La lengua de las mariposas / Limba Fluturilor (r. José Luis Cuerda, 1999), Phoenix (r. Christian Petzold, 2014), Ida (r. Pawel Pawlikowski, 2013), castigatorul premiului Oscar pentru cel mai bun film strain, Bekas/In cautarea lui Superman (r. Karzan Kader, 2012). Astfel, liceenii au ocazia ocazia sa vizioneze o selectie de filme lansate si premiate la mai multe festivaluri prestigioase din Europa si din lume (Berlin, Toronto, Dubai, s.a.)

Dupa vacanta, pe 28 aprilie, Cinema-Edu se intoarce la Cinema Elvira Popescu, unde liceenii sunt invitati sa urmareasca filmul Culoarea pielii: Miere : povestea biografica a lui Jung, realizator de benzi desenate si unul dintre cei 200.000 de copii imprastiati in intreaga lume in urma Razboiului din Coreea, redata prin intermediul animatiei combinate cu imagini de arhiva. La Institutul Cervantes, pe 30 aprilie, va fi reluata seria de proiectii a filmului Limba fluturilor, o calatorie in lumea vazuta prin ochii lui Moncho, un baietel aflat la varsta primelor descoperiri in mijlocul tumultosului Razboi Civil din Spania.

Pentru mai multe informatii despre filme, despre temele de discutie propuse si despre concepte de media literacy, elevii si profesorii participanti vor putea descarca ghidurile educative postate pe site-ul cinema-edu.ro

Anul acesta Cinema-Edu se desfasoara in urmatoarele localitati : Bucuresti, Timisoara, Piatra Neamt, Slatina, Corabia, Giugiu, Caracal, Moinesti, Slobozia, Moreni, Targoviste.

Pentru mai multe detalii si programari invitam profesorii de liceu sa ne scrie pe adresa de mail cinemaedu2015@gmail.com sau sa ne contacteze telefonic la numarul 0723234006.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu