characters characters

Mai putine adoptii in Gorj

05 noiembrie 2009    |   565 vizualizări
 

De la inceputul anului si pana in prezent, la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj au fost inregistrate 11 cazuri in care copiii au fost incredintati in vederea adoptiei prin sentinte civile, numarul cererilor de adoptie fiind 25. In judetul Gorj, anul acesta a scazut numarul copiilor care au fost adoptati comparativ cu anul trecut. Potrivit reprezentantilor directiei, varsta copiilor adoptati este cuprinsa intre unu si sapte ani, cei mai multi dintre cei adoptati avand doi ani. De asemenea, a fost dat spre adoptie un copil de trei ani, doi de un an, trei copii cu varsta de cinci ani.
 

„Din pacate, numarul cererilor de adoptie este mult mai mare decat numarul de copii adoptabili. De la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii octombrie, am avut inregistrate 25 de cereri pentru adoptie. Sunt patru familii care doresc sa adopte un copil si se afla in faza de atestare, alte zece familii au fost atestate ca fiind apte sa adopte si 11 familii au fost reatestate ca familii apte sa adopte, deoarece le expirase vechiul atestat, acesta avand o valabilitate de un an“, a spus Ninela Gruia, directorul adjunct al DGASPC Gorj. In 2008, au fost inregistrate 14 cazuri in care copiii au fost incredintati in vederea adoptiei prin sentinte civile.

 

Dintre familiile adoptatoare, doua familii mai aveau copii biologici. Potrivit conducerii directiei, varsta copiilor incredintati in vederea adoptiei este cuprinsa intre unu an si cinci ani, astfel: un an – patru copii, doi ani – trei copii, patru ani – un copil, cinci ani – un copil, sase ani – doi copii, 11 ani – doi copii, 13 ani – un copil. In cursul anului trecut, au fost inregistrate 27 de cereri pentru adoptie: 20 de familii au fost atestate ca fiind apte sa adopte si sapte famillii au fost reatestate ca familii apte sa adopte.

Sursa: ww.gds.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu