characters characters

Mai atletici, mai inteligenti

09 decembrie 2009    |   427 vizualizări

Pentru a avea rezultate bune la matematica si la alte materii, tinerii trebuie sa faca educatie fizica. Cele mai recente studii de specialitate au demonstrat ca tinerii aflati intr-o forma fizica buna au si un coeficient de inteligenta mai ridicat, au o gandire logica si o capacitate de intelegere verbala mai dezvoltate, iar sansele sa mearga la facultate si sa aiba mult succes pe plan profesional sunt foarte ridicate. Cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii de la Sahlgrenska Academy din Suedia, in urma unui studiu realizat pe un esantion de 1,2 milioane de tineri. Concluziile studiului coordonat de Michael Nilsson au fost date publicitatii de revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

 

Pentru cercetarile lor, oamenii de stiinta s-au folosit de date cu privire la forma fizica si la capacitatile cognitive ale tinerilor, precum si de diferite teste de inteligenta. La finalul studiului, s-a constat ca exista o conexiune clara intre forma fizica si inteligenta. In plus, tinerii care isi imbunatatesc considerabil propria forma fizica intre 15 si 18 ani vor constata si o imbunatatire a IQ-ului.

 

In opinia specialistilor, aceasta conexiune poate fi explicata prin faptul ca a avea o forma fizica buna presupune o circulatie sanguina si o capacitate pulmonara mai bune si, ca atare, si un creier mai bine oxigenat si, in consecinta, mai eficient. Oamenii de stiinta nu s-au limitat insa doar la acest rezultat si au dorit sa verifice daca legatura dintre forma fizica si IQ este in vreun fel influentata genetic. Dupa ce au studiat mai mult perechi de gemeni identici (acelasi ADN) si fraterni (ADN similar, dar nu identic), cercetatorii suedezi au constatat ca forma fizica depinde in mare masura de factori ambientali, in timp ce genele au o influenta redusa. In fine, specialistii i-au monitorizat pentru o lunga perioada de timp pe tinerii voluntari si au observat ca aceia care au fost intr-o mai buna forma fizica inca din copilarire au rezultate mult mai bune pe plan profesional, ajungand sa ocupe functii mult mai importante.


Sursa: www.gds.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu