characters characters

Locurile elevilor in clasa I au fost rezervate inainte de inceperea inscrierilor

05 martie 2010    |   441 vizualizări
Startul inscrierilor scolare pentru clasa I a fost dat, oficial, miercuri, 3 martie. In realitate insa, parintii au avut grija sa le asigure copiilor un loc in banca, inca din primele luni ale lui 2010. Scolile au acceptat cererile parintilor cu mult inainte de inceperea inscrierilor, insa le-au inregistrat abia in prima zi de inscrieri.

 

Potrivit situatiei din prima zi de inscriere a elevilor in clasa I, parintii ar fi trebuit sa ia cu asalt scolile generale din Capitala. Cererea acopera deja peste 80% din oferta unor scoli, iar in unele cazuri numarul inscrisilor a depasit cu mult locurile disponibile.

 

De fapt, singurii care au fost asaltati de cereri, au fost directorii scolilor, dar asta pentru ca s-au adunat cateva zeci de astfel de documente de la inceputul anului si pana in prima zi oficiala a inscrierilor.

 

"Stiti cum sunt romanii, vor sa le faca pe toate din timp. Au venit parintii inca de la inceputul anului si si-au completat cererile", ne-a spus  directorul unei scoli din sectorul 3 al Bucurestiului. Si nu a fost un caz singular. Secretara unei scoli din sectorul 2 ne-a confirmat, de asemnea, ca au primit cereri cu mult inainte de 3 martie.

 

De fapt, unitatile de invatamant au incercat sa fure startul : au primit cererile la inceputul anului si le-au inregistrat in prima zi a inscrierilor. Numarul real al parintilor care si-au inscris in primele doua zile copii la scoala este mult mai mic.

 

"Astazi au venit deja 2-3 persoane",  ne-a spus la ora 13:00, una dintre secretarele unei unitati de invatamant din Bucuresti.

 

Elevii din cartierele limitrofe nu vor mai putea invata la o "scoala de top din centru"

 

Batalia pentru "asigurarea" locului intr-una din noile clase I din scoli , ar putea fi insa, in zadar. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar, Marian Banu, fiecare elev va invata in scoala de a carei circumscriptie apartine.

 

"Eu stiu ca mamicile vor sa isi dea copilul la o scoala de top din centru, dar acest lucru nu se va putea. Probabil ca va fi posibil in noua lege a educatiei, dar deocamdata trebuie sa respectam precizarile actuale", a spus Marian Banu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.
Copiii vor putea fi inscrisi la scolile din alte zone, decat cele in care locuiesc, doar daca mai raman locuri disponibile dupa finalizarea inscrierilor.

 

Articol complet: www.realitatea.net

 

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu