characters characters

Lipsa de afectiune din partea parintilor afecteaza starea de sanatate a copiilor

11 iunie 2019    |   551 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 0 - 3 ani.

lipsa de afectiune si sanatatea copiilor
Parintii care nu ofera suficienta afectiune copilului lor sau care nu sunt perceputi ca afectuosi influenteaza negativ starea de sanatate a copilului.

Citeste si:

Cum identifici limbajul iubirii copilului tau 

Neglijarea emotionala in copilarie – efectele la maturitate 


Studiul s-a concentrat asupra telomerilor, o regiune de ADN care protejeaza cromozomii, considerati a fi markeri importanti ai procesului de imbatranire celulara. Telomerii copiilor care si-au descris parintii ca fiind reci din punct de vedere emotional au avut o dimensiune cu 25% mai mica decat a copiilor care si-au descris parintii ca fiind afectuosi. Cu cat telomerii sunt mai scurti, cu atat imbatranirea celulara este mai accelerata, iar riscul pentru boli este mai mare.


"Telomerii au fost numiti ceasul genetic si stim acum ca pe masura ce stresul in primii ani de viata creste, telomerii se scurteaza, iar riscul de imbolnavire si de moarte timpurie cresc.” explica oamenii de stiinta.


Studiul a sugerat si ca o educatie de calitate si greutatea corporala sanatoasa a copiilor sunt doi factori care pot reduce efectul lipsei de afectiune a parintilor asupra sanatatii copiilor.


Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu