characters characters

Legea anti-bullying a fost adoptata

05 decembrie 2018    |   2323 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

legea anti bullying
Potrivit EduPedu.ro, Senatul a votat luni, in unanimitate, modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, care va defini, preveni si interzice violenta psihologica, adica bullying-ul, in spatiile destinate educatiei, precum scolile si gradinitele.

Citeste si:

Ce inseamna bullying-ul 

Cum il ajuti pe copil sa faca fata bullying-ului


Proiectul de lege defineste bullying-ul sau violenta psihologica ca fiind actiunea sau seria de actiuni fizice, verbale, relationale si/sau cibernetice, intr-un context social dificil de evitat, savarsite cu intentie, in mod constant si repetat, care implica un dezechilibru de putere, care au consecinta atingerea demnitatii ori crearea unei situatii de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptate impotriva unei persoane sau grup de persoane; aceste actiuni vizeaza aspecte de discriminare si excludere sociala, care pot fi legate de apartenenta la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau la o categorie defavorizata ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala, caracteristicile personale etc.

In modificarea legii educatiei este prevazuta si posibilitatea ca cei implicati in actiuni de bullying, atat agresorii, cat si victimele, sa beneficieze de asistenta si evaluare psihologica. De asemenea, legea prevede ca parintii copiilor victime sau agresori sa beneficieze de consiliere, prin intermediul centrelor judetene de resurse si asistenta educationala.

La nivel european, Romania se situeaza pe locul 3 in ceea ce priveste bullyingul in clasamentul celor 42 de tari in care a fost investigat fenomenul, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Poti citi proiectul de lege aici.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu