characters characters

Lectura in familie reduce numarul de conflicte

13 septembrie 2019    |   756 vizualizări

Varsta: 18 ani +, 0 - 3 ani.

lectura in familie
Parintii care citesc frecvent copiilor cu varsta intre 1 si 3 ani tind sa aplice mai rar disciplina severa, iar copiii sunt mai putin hiperactivi sau agitati.

Citeste si:

Lectura de seara. Ce este mai bine sa alegi: o carte tiparita sau un ebook?

Lectura unei carti de fictiune stimuleaza activitatea cerebrala


De-a lungul timpului, studiile au aratat ca lectura in familie il ajuta pe copil as fie mai pregatit pentru scoala, dezvoltandu-i limbajul, abilitatea de a intelege un text citit si de a se exprima.

Dar se pare ca asta nu e tot. Cand parintele citeste frecvent carti copilului, si relatia dintre acestia are de castigat: lectura in familie ajuta la o mai puternica relatie parinte-copil si este asociata cu mai putine probleme atentionale si de hiperactivitate in randul copiilor.

„Pentru parinti, simpla rutina de a citit impreuna cu copilul lor, zi de zi, nu aduce doar beneficii academice, ci si emotionale, care il ajuta indirect pe copil sa obtina succes in scoala si in alte domenii de activitate", explica oamenii de stiinta.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a peste 2000 de perechi de mame si copii cu varsta intre 1 si 3 ani. Mamele au completat chestionare privind frecventa lecturii alaturi de copil si despre folosirea disciplinei fizice sau severe in relatia cu copiii.

Cititul frecvent impreuna cu copilul la varsta de 1 an prezice o relatie mai buna intre parinte-copil la varsta de 3 ani, iar daca mamele citesc mai frecvent impreuna cu copiii, ele declara ca in viata de zi cu zi, copilul prezinta mai putine comportamente deranjante. Iar daca mamele citesc frecvent copiilor la varsta de 3 ani, vor folosi mai putina disciplina severa cand copiii au 5 ani.

Studiul a fost realizat astfel incat alti factori care incurajeaza disciplina severa a copiilor (precum depresia parintilor sau dificultatile financiare) sa nu influenteze rezultatele.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu