characters characters

Leapsa pentru Viata - primul proiect online de prim-ajutor din Romania, initiat de Asociatia EDIT in parteneriat cu IGSU si cu sprijinul DSU

90% dintre romani nu stiu sa acorde primul ajutor

24 noiembrie 2020    |   617 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Leapsa pentru sanatate
Asociatia EDIT lanseaza prima campanie online de prim-ajutor din Romania, Leapsa pentru Viata, implementata in parteneriat cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta si I.G.S.U., initiativa parte a Programului National ,,Romania in Siguranta”. In contextul in care tara noastra este pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de persoane care cunosc manevrele de prim-ajutor, scopul proiectului este de a trage un semnal de alarma asupra importantei cunoasterii corecte a tehnicilor de resuscitare.

In cazul accidentelor rutiere, jumatate din decese au loc in primele minute de la impact, de aceea primul ajutor este esential pentru o persoana ranita. Studiile specialistilor arata ca 70.000 de romani mor anual pentru ca nu primesc la timp primul ajutor. Acest proiect este menit sa adauge plusvaloare nevoii de pregatire a societatii in ceea ce priveste insusirea regulilor de prim-ajutor de baza.

’’In special in aceste momente grele, consideram ca invatarea corecta a manevrelor de prim-ajutor este vitala. De aceea, am lansat Leapsa pentru Viata, cel mai ambitios proiect de acest fel, prin care ne dorim sa ajutam societatea sa evolueze si sa raspundem prompt unora dintre cele mai mari nevoi actuale: siguranta si responsabilitatea. Avem alaturi de noi atat institutii de stat, precum si personalitati din lumea entertainmentului si online-ului. Asadar suntem convinsi ca mesajul nostru va ajunge la cat mai multi oameni care, de maine, vor afla cum sa acorde primul ajutor.’’ a spus Liviu Zorila, fondatorul Asociatiei EDIT.

Printre personalitatile care sunt implicate in aceasta initiativa se numara actorii Serban Pavlu, Marius Manole, Andi Vasluianu, comediantii Teo si Costel, artistul Deliric, content creators si formatori de opinie din mediul online cu zeci de mii de urmaritori precum Blogul lui Otrava. Acestia au filmat video-uri de campanie realizate impreuna cu SPIDER Group si 111Film in care arata ca au invatat cum se acorda corect primul ajutor. Toate activitatile desfasurate in cadrul acestei campanii sunt pro bono.

Primul clip din serie este filmat alaturi de actorul Serban Pavlu si poate fi vizualizat aici.

In total, prin intermediul proiectelor desfasurate de Asociatia EDIT s-a ajuns la peste 100.000 de beneficiari: scolari si liceeni, atat din Bucuresti, dar si din tara. Mai multe detalii aici: https://asociatia-edit.ro/, https://romaniainsiguranta.ro/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu