characters characters

La doar 12 ani, merge la facultate pentru a-si lua licenta in matematica

11 decembrie 2009    |   445 vizualizări
 

Desi nu are mai mult de 12 ani si la varsta sa alti copii abia asteapta pauza, pentru a se juca, un elev britanic se pregateste intens pentru o diploma in matematica. Potrivit "Daily Mail", Cameron Thompson a fost acceptat la Univeristatea Open si urmeaza sa absolve la varsta de 16 ani. Si asta in ciuda faptului ca el inca merge la scoala Maelor, de langa locuinta sa din Penley, Wrexham. In ciuda inteligentei sale avansate, copilul participa la cursuri normale, alaturi de colegii sai, iar noaptea invata pentru licenta.


Parintii lui Cameron, Roderick, de 35 de ani si Alison, de 32 de ani, au declarat ca au observat pentru prima data abilitatea sa naturala pentru matematica cand baiatul avea doar patru ani si a inceput discutii lungi cu educatoarea sa despre numerele negative. Dar talentul sau incredibil a inceput sa iasa cu adevarat la iveala cand Cameron a inceput scoala gimnaziala in Prestatyn, Clwyd, unde locuia pe atunci familia si a facut un test de matematica cantitativa. Desi cel mai mare punctaj obtinut de un copil la acest test era 140, Cameron a reusit 141. Dandu-si seama ca au in maini un copil cu un talent extraordinar, profesorii sai au inceput sa-l testeze cu exercitii de baza, apoi intermediare si de nivel dificil, din examenele de sfarsit de gimnaziu. Baiatul, care are o forma de autism numita sindromul Asperger, a reusit un procent de 100% la toate verificarile, astfel incat profesorii sai au hotarat sa il lase sa dea examenul propriu zis in luna mai a anului trecut. "Este in al doilea an de curs si in prima parte a anului trecut a avut un scor final de 89%. De obicei, acea unitate incepe in octombrie si se termina in iunie, Cameron a terminat-o in urma cu cateva saptamani. Are de gand sa termine cu diploma pana la varsta de 16 ani", a declarat tatal lui Cameron.


In plus, chiar daca recunoaste ca abilitatile copilului sau sunt remarcabile, Roderick admite ca acest lucru are provocarile sale, cu atat mai mult cu cat el si sotia sa au crezut ca baiatul are sindromul Asperger. "Asta inseamna ca are probleme in a socializa cu alti copii si tinde sa se izoleze de restul lumii zile in sir. Nu a fost niciodata diagnosticat oficial, dar ne gandim sa facem si asta. Oricum, cei de la scoala Maelor s-au purtat extraordinar cu el si au facut fata nevoilor sale. Cred ca ceilalti copii din scoala sunt putin intrigati de el si il abordeaza pe hol, rugandu-l sa le faca un calcul", a mai spus tatal lui Cameron. Familia Thompson mai are inca doi copii, pe Emma, de zece ani, care are un handicap sever si pe Bethany, de opt ani. Fetita cea mica pare sa aiba aceleasi capacitati ca si fratele sau, Cameron, insa nu a fost supusa vreunui test, parintii sai preferand sa o lase sa se dezvolte in ritmul sau. Roderick, care are o diploma in matematica, recunoaste ca fiul sau, Cameron, e cu mult inaintea lui. Conform studiilor, multe persoane cu sindromul Asperger sunt obsedate de subiecte complexe, cum ar fi matematica, istorie sau meteorologie. Adesea, devin foarte concentrate pe un singur subiect, mai noteaza sursa citata.


Sursa: www.ziua.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu