characters characters

Au inceput inscrierile la concursul Juvenes Translatores 2022

Cum pot participa scolile si care este perioada de inscrieri

20 septembrie 2022    |   676 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Juvenes Translatores 2022
Directia Generala Traduceri a Comisiei Europene (DG Traduceri) organizeaza concursul de traducere online Juvenes Translatores 2022, care se adreseaza liceenilor din Uniunea Europeana.

Inscrierea la concurs

Elevii pot participa la concurs daca scoala lor este inscrisa la concurs. Elevii nu isi pot inscrie scoala, doar un profesor poate face acest lucru. Inainte de inscriere, profesorul responsabil trebuie sa se asigure ca directorul scolii aproba participarea la concurs.

Va puteti inscrie scoala aici

Dupa ce se incheie inscrierile, va fi organizata o tragere la sorți electronica pentru a selecta, din randul scolilor care s-au inscris, pe cele care vor putea participa efectiv la concurs. Pentru fiecare țara, numarul de scoli selectate va fi egal cu numarul locurilor deținute in Parlamentul European. Pentru Romania, numarul de scoli selectate este 33.

Fiecare scoala selectata poate inregistra pe platforma de concurs 2-5 participanți, care trebuie:

  • sa se fi nascut in anul 2005
  • sa fie inscrisi permanent la scoala respectiva.

Inscrierile se fac intre 2 septembrie, ora 12:00 CET (adica 13:00 ora Romaniei) si 20 octombrie 2022, ora 12:00 CET (adica 13:00 ora Romaniei). Inscrierile incomplete sau trimise dupa termen nu vor fi acceptate.

Echipamentul IT necesar

Un computer pe participant

Tastatura corecta pentru limba ținta

Sistemele IT trebuie sa fie pregatite din timp, inainte de inceperea concursului.

Scoala trebuie sa se asigure ca viteza internetului este corespunzatoare (cel puțin 1 Mbit/s) si ca toate echipamentele IT funcționeaza adecvat.

Scoala trebuie sa precizeze combinația de limbi aleasa de fiecare participant, adica limba din care si limba in care va traduce. Limba-sursa = limba din care se traduce. Limba-ținta = limba in care se traduce.

Participanții pot traduce in si din orice limba oficiala a UE. Limbile oficiale ale UE sunt: bulgara (BG), ceha (CS), croata (HR), daneza (DA), olandeza (NL), engleza (EN), estona (ET), finlandeza (FI), franceza (FR), germana (DE), greaca (EL), maghiara (HU), irlandeza (GA), italiana (IT), letona (LV), lituaniana (LT), malteza (MT), polona (PL), portugheza (PT), romana (RO), slovaca (SK), slovena (SL), spaniola (ES) si suedeza (SV).

Descopera regulamentul complet al concursului aici. 


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu