characters characters

Invatamantul din Romania este un esec, potrivit unui raport al Ministerului Educatiei

22 decembrie 2009    |   457 vizualizări
 

Cateva dintre problemele cu care va fi nevoit sa se confrunte viitorul ministru al Educatiei, vizeaza salariile profesorilor, infrastructura deficitara, relatia cu sindicatele sau absorbtia fondurilor europene.

Profesorii sunt nemultumiti pentru ca potrivit noii grile de salarizare, multe din sporuri au fost taiate. Alaturi de celelalte categorii de bugetari si dascalii au iesit in strada pe 5 octombrie.
Un raport privind starea invatamantului realizat chiar de Ministerul Educatiei si dat publicitatii pe 22 octombrie caracterizeaza educatia din Romania, de la gradinita si pana la facultate ca fiind un esec. Unul din cinci copii nu este inscris la o gradinita, iar o treime dintre liceeni nu ajunge sa sustina bacalaureatul. Testele internationale arata ca elevii nostri citesc prost si nici nu inteleg ceea ce citesc. Romania este in coada clasamentului, in urma Serbiei sau a Bulgariei.

La matematica sau stiinte este aceeasi situatie, un sfert dintre elevii de clasa a VIII-a nu sunt in stare sa rezolve exercitii simple. In final, doar 65% dintre cei care incep o facultate reusesc sa si obtina o diploma.

Sursa: www.realitatea.net


 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu