characters characters

Invatamant gratuit sau low-cost la universitatile din strainatate

08 martie 2010    |   384 vizualizări
 

Invatamant gratuit in Danemarca, credite de la guvernul britanic pentru studentii strainisau burse oferite de universitatile franceze sau germane sunt cateva din cele mai cunoscute oferte educationale cu care vin universitatile straine in Romania.

 

Peste 90 de universitati straine vor participa in aceasta luna la targurile educationale Romanian International University Fair (RIUF) si Romanian International Master& MBA Exhibition (RIMME), doua evenimente organizate anual de grupul Educativa.


Studentii care vor sa-si continue studiile in Danemarca nu trebuie sa plateasca nicio taxa de scolarizare, intrucat statul danez suporta un cost anual de aproximativ 10.000 de euro pentru studentii care provin din statele membre UE. Costul vietii in Danemarca este de aproximativ 600- 700 de euro pe luna, in conditiile in care un student poate castiga un salariu cuprins intre 700 si 900 de euro pe luna pentru un job part time.

 

In Marea Britanie, studentii straini pot sa obtina un imprumut special pe care il acorda guvernul britanic celor care provin din statele UE, cu conditia unor rezultate scolare bune pe parcursul studiilor. De asemenea, dupa absolvire, studentii care au obtinut imprumutul trebuie sa ramburseze esalonat banii si sa castige minim 1.600 de euro pe luna.


In state precum Franta sau Germania, studentii romani pot aplica la programele de burse oferite de universitati, de ONG-uri sau de agentii guvernamentale.

 

Printre universitatile care vor veni la cele doua evenimente se numara Stanford University si Yale University (SUA), London Metropolitan University, University of Essex, University of Kent (Marea Britanie), INSEAD, Reims Management School si Universite d'Orleans (Franta), Tilburg University si University of Groningen (Olanda) sau Ecole Hoteliere de Lausanne si "Cesar Ritz" Colleges Switzerland (Elvetia).


• RIMME, evenimentul dedicat absolventilor de facultate, va avea loc pe 11 martie in Bucuresti, la Hotel Intercontinental.
• RIUF, targul dedicat elevilor de liceu si studentilor interesati de accesul sau transferul la programe de studii universitare, va avea loc in acest an in perioada 13 - 14 martie in Bucuresti (la Sala Palatului), pe 16 martie la Timisoara (Hotel Timisoara) si pe 18 martie la Iasi (Hotel Unirea).


Sursa:
www.zf.ro

 

Ai luat in considerare pana acum posibilitatea ca adolescentul tau sa urmeze o facultate in strainatate? Care crezi ca sunt principalele dificultati pe care le-ai intampina in acest caz?

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu