characters characters

Intuitext lanseaza AnulMatematicii.ro

08 martie 2010    |   663 vizualizări

Intuitext, divizia de software educational a companiei Softwin, marcheaza implinirea a 100 ani de existenta a Societatii de Stiinte Matematice in Romania (SSMR) prin lansarea site-ului www.anulmatematicii.ro.

 

„2010 Anul Matematicii in Scoala Romaneasca” este un proiect initiat de SSMR cu sprijinul Intuitext, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, desfasurat sub egida Presedintiei Romaniei,  prin care se urmareste schimbarea mentalitatii privind rolul invatamantului matematic in scoala. Matematica nu urmareste transferul formal al cunostintelor catre elevi si nici dezvoltarea capacitatilor de rezolvare a problemelor abstracte sau invatarea centrata prin memorare, ci, dimpotriva, rolul matematicii in scoala este acela de a contribui, prin mijloace adaptate varstei si specificului elevilor, la formarea unei gandiri coerente, rapide, analitice, generalizatoare si eficiente, aplicabila in toate situatiile din viata.

 

Actiuni similare s-au desfasurat in ultimii ani, cu rezultate remarcabile, in Germania, Italia, Anglia, Franta, Canada, SUA s.a.

 

Actiunile propuse de www.anulmatematicii.ro se adreseaza celor trei factori implicati in procesul educational: elevi, parinti si profesori.

 

Pe langa utilizarea mass-media si promovarea vizuala a mesajului actual, proiectul prevede actiuni dedicate elevilor cum ar fi: concursuri pe teme legate de rolul studiului matematicii in alegerea oricarei profesii, predarea-invatarea matematicii, informatii despre profesia de matematician, tabere tematice etc. De exemplu, concursul “Azi elevul este profesor” lanseaza elevilor provocarea de a preda o ora de matematica in fata colegilor prin mijloace originale si adaptate varstei acestora. Regulamentul de desfasurare si de jurizare al concursului se gaseste pe site-ul  www.anulmatematicii.ro

 

De asemenea, vor fi promovate puncte de vedere ale unor personalitati romanesti ale momentului, accentuandu-se rolul pe care educatia matematica l-a avut in formarea si, implicit, in cariera lor.

 

„2010 Anul Matematicii in Scoala Romaneasca” isi propune sa optimizeze atitudinea fata de matematica a unor cercuri sociale cat mai largi si invita la descoperirea multor aspecte inedite ale relatiei dintre matematica, stiinte, arta si cultura in general.

 

 


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu