characters characters

Interactiunea dintre mama si copil, efecte pozitive la maturitate

11 august 2020    |   674 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

interactiunea mama copil efecte pozitive la maturitate
Relatia dintre mama si copil s-a dovedit a fi o relatie care rezista timpului si oricaror bariere. Inca dinainte de a se naste, intre mama si copil se formeaza o legatura care devine si mai puternica dupa nastere.

Citeste si:

Personalitatea mamei influenteaza creativitatea copiilor

Chiar si simptomele usoare de depresie ale mamei influenteaza starea de bine a copilului


Studiile anterioare au aratat ca interactiunile pozitive dintre mama si copil contribuie la dezvoltarea cognitiva in copilarie, dar putine cercetari au analizat efectele acesteia pe termen lung.

Un studiu realizat recent arata ca interactiunile pozitive dintre mama si copil in primii 16 ani de viata sunt asociate cu un nivel mai ridicat de educatie la maturitate, care la randul lui este asociat cu un declin mai scazut al memoriei episodice (memoria care stocheaza amintirile legate de evenimentele din propria viata) la varste inaintate. De asemenea, copiii care interactioneaza pozitiv cu mamele lor la maturitate tind sa aiba o casnicie mai satisfacatoare.

„Studiul atrage atentia asupra importantei unei perspective integrale si de durata asupra felului in care experientele din copilarie afecteaza dezvoltarea cognitiva si socioemotionala a copiilor.”, arata autorii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu