characters characters

Inscrierea in clasa pregatitoare 2019-2020

Ce trebuie sa stii despre completarea cererii de inscriere in clasa pregatitoare

04 martie 2019    |   720 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

inscrierea in clasa pregatitoare 2019
Numarul de locuri care se aloca, prin cifra de scolarizare, pentru clasa pregatitoare, in invatamantul de stat, este cel putin egal cu numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar, asigurand astfel fiecarui copil un loc.

Citeste si Calendarul de inscriere in clasa pregatitoare

Conditii de inscriere in clasa pregatitoare

Potrivit metodologiei de inscriere in clasa pregatitoare in anul scolar 2019-2020, parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2019 inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare.

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare. Inscrierea acestor copii in clasa pregatitoare se face la solicitarea scrisa a parintilor, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice a acestora, facuta de specialisti, atesta pregatirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.

Parintii ai copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv, care nu opteaza pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare in anul scolar 2019-2020, sau ai celor pentru care evaluarea arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare vor fi consiliati in vederea inscrierii copiilor la gradinita, in grupa mare.

Completarea cererii de inscriere in clasa pregatitoare

Cererea-tip de inscriere se poate completa in perioada 4-22 Martie 2019:

  • online accesand acest link.Completarea online a formularului nu inseamna insa ca parintii nu mai trebuie sa se prezinte la scoala pentru validarea cererii, insa poate scurta timpul de asteptare la sediul scolii.
  • direct la secretariatul scolii la care parintele doreste inscrierea copilului

Descarca cererea-tip de inscriere in clasa pregatitoare.

Validarea cererii-tip de inscriere este obligatorie si se face la sediul scolii la care parintele doreste inscrierea, in prezenta parintelui si a cel putin unui membru din comisia de inscriere, conform programarii realizate de catre unitatea de invatamant, zilnic, in intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri)Validarea cererii-tip de inscriere consta in compararea datelor introduse in aplicatia informatica cu documentele depuse de catre parinte, tiparirea, verificarea si semnarea de catre parinte a fisei tiparite.

Completarea cererii de inscriere la scoala

Pentru evitarea aglomeratiei, scolile trebuie sa asigure posibilitatea de programare telefonica a parintilor pentru completarea si/sau validarea cererilor-tip de inscriere.

Completarea datelor in aplicatia informatica se realizeaza in prezenta parintelui, de catre un membru al comisiei de inscriere in clasa pregatitoare. Imediat dupa completare, cererea este validata.

Daca din motive obiective, aplicatia informatica de inscriere in clasa pregatitoare nu functioneaza, parintii vor completa o cerere tiparita oferita de scoala si vor reveni la scoala pentru a valida cererea de inscriere atunci cand aplicatia informatica va functiona.

Parintele depune la scoala, alaturi de cererea de inscriere si o copie a actului de identitate proprie si a certificatului de nastere al copilului. Parintele trebuie sa aiba si documentele originale, pentru a fi verificate de catre secretariatul scolii.

Daca cererea de inscriere este depusa pentru un copil care a fost evaluat psihosomatic, parintele trebuie sa depuna si o copie a documentului care certifica un rezultat pozitiv al evaluarii.

Daca parintele solicita inscrierea copilului la alta scoala decat cea de circumscriptie, va depune si documentele care dovedesc indeplinirea criteriilor generale sau specifice de departajare.

Parintii divortati depun la inscriere o copie a hotararii judecatoresti definitive din care rezulta modul in care se exercita autoritatea parinteasca si unde a fost stabilita locuinta minorului.

Etapele in inscrierea copiilor in clasa pregatitoare

Dupa incheierea perioadei de completare si validare a cererilor-tip de inscriere, cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare se face in doua etape:

a) prima etapa, in care repartizarea copiilor se face pe baza informatiilor din cererile-tip de inscriere si din documentele depuse de parinti, folosind aplicatia informatica si pe baza deciziilor consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant, luate in urma aplicarii criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscriptii scolare.

b) a doua etapa, in care este asigurata inscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapa sau nu au fost distribuiti, din diferite motive.


*Sursa foto: Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu