characters characters

Ingrijirea animalelor de companie se invata in familie

14 aprilie 2017    |   7725 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

PetABC
Atunci cand va hotarati sa aduceti in casa un animal de companie, caine sau pisica, e important ca toata familia sa cunoasca un set de reguli simple despre ingrijirea lor. Toate aceste informatii au fost cuprinse intr-un filmulet animat realizat in cadrul unui program educational despre ingrijirea animalelor care se desfasoara in aproximativ 200 de scoli de la noi din tara.

Poti urmari filmuletul mai jos:

Programul educational ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie, derulat de Asociatia Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie (ARPAC),  este o forma de educatie interactiva in care medici veterinari, studenti voluntari si profesori prezinta copiilor informatii esentiale despre micii companioni din viata lor. Iata ce pot invata copiii care il urmaresc:

Istoria cainelui si a pisicii

E bine sa ne cunoastem stramosii, la fel si pe cei ai animalelor noastre. Daca cel mai bun prieten al omului, cainele, a fost domesticit din lup in urma cu 14.000 de ani, pisica domestica, atat de iubita, a fost domesticita acum 9000 de ani si provine din Pisica Salbatica Africana.

Limbajul  

Pentru a cunoaste nevoile cainelui si ale pisicii, este important sa intelegem limbajul trupului.  Este necesar ca un copil sa stie cum sa faca deosebirea intre un caine fericit, relaxat si cu chef de joaca si unul care ar putea sa reprezinte un pericol. Spre exemplu,  un caine este calm si relaxat atunci cand are urechile in sus, iar ochii sunt alerti si binevoitori.  In schimb, cand un caine are coada ridicata și iși arata dinții, inseamna ca el poate deveni agresiv.

Limbajul pisicii trebuie cunoscut si el. Cand o pisica este perfect treaza și alerta, fata ei e neteda, mustatile indreptate spre in fata, ochii sunt larg deschisi si urechile spre inainte.

Ingrijirea  

Ingrijirea unui caine nu inseamna doar sa il hranești regulat. El are nevoie de  plimbari zilnice pentru a fi sanatos. Blana lui nu trebuie neglijata. Este recomandat sa ii periezi blana cel putin o data pe saptamana, chiar zilnic pentru cainii cu blana lunga. Pisica are si ea nevoie de atentie – o litiera, un loc de ascutit ghearele, un bol cu apa proaspata, accesorii adaptate, toate acestea o fac fericita. Chiar daca cei mici nu au deplina responsabilitate pentru indeplinirea acestor lucruri, ei trebuie sa cunoasca ce implica ingrijirea prietenilor necuvantatori pe care ii au langa ei.

Hranirea

Orice proprietar responsabil trebuie sa stie ca hrana animalelor de companie nu trebuie sa fie compusa din resturi de mancare de la masa noastra. Acestea conțin componente nesanatoase pentru caine si pisica. Este recomandat ca animalele sa primeasca portii mici 2-3 doze mici de mancare special preparata pentru ele, in functie de talie si varsta.

Vizita la veterinar

Pentru a fi siguri ca animalele noastre sunt in perfecta stare de sanatate, e recomandat sa facem din vizita la veterinar o obisnuinta. Chiar daca este sanatos, cainele trebuie dus regulat la veterinar, cel puțin o data pe an.  Prima vizita va fi la varsta de 6 saptamani, pentru primele analize si vaccinari. In cazul pisicii, daca este pui, trebuie vaccinat de doua ori pe an in primul an de viața. 

In rest, trebuie sa avem grija sa le oferim toata afectiune de care au nevoie! Intra pe www.petabc.ro sau pe www.facebook.com/petabc.ro si afla sfaturi si trucuri despre cum tu si copiii tai puteti fi niste parinti responsabili pentru animalutele care cresc langa voi.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu