characters characters

Cu cat iti imbratisezi mai mult copilul, cu atat se dezvolta mai bine

27 august 2018    |   1054 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

imbratisarile ajuta la dezvoltarea creierului bebelusilor
Cercetari recente arata ca afectiunea fizica in primii ani de viata ai copilului este mult mai importanta decat s-a crezut. Iubirea manifestata prin imbratisari contribuie nu doar la dezvoltarea emotionala a copilului, ci si la cea cognitiva.

Cu cat bebelusii sunt imbratisati mai des, cu atat creierul lor se dezvolta mai bine, arata un studiu recent realizat la un spital de copii din Ohio.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Copiii care se simt iubiti de parinti devin adulti fericiti

Iubirea parintilor ajuta creierul copiilor sa se dezvolte


In studiu au fost inclusi 125 de bebelusi, nascuti prematur, dar si la termen. Scopul studiului a fost analizaera felului in care copiii reactioneaza la atingerea fizica. Rezultatele au aratat ca bebelusii prematuri reactioneaza mai putin la afectiunea fizica decat bebelusii care au fost nascuti la termen. Dar studiul a aratat si ca bebelusii care primeau mai multa afectiune din partea parintilor sau angajatilor spitalului aveau o activitate cerebrala mai intensa.

Rezultatele studiului indica faptul ca un gest simplu ca tinutul bebelusului in brate va avea un impact important asupra felului in care se dezvolta creierului lui.

Sursa: Newsner.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu