characters characters

Ideo Ideis Laboratorul isi redeschide portile in Alexandria, cu arta si cultura pentru toata lumea

09 iunie 2023    |   195 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Cultura pentru toata lumea
Cine a spus ca arta si cultura sunt doar pentru pretentiosi?
Ideo Ideo Laboratorul continua sa deconstruiasca acest mit in 2023, cu o noua editie a programului de joaca, invatare si dezvoltare dedicat comunitatii locale din Alexandria. Seria de evenimente lunare gandite sa antreneze curiozitatea publicului de toate varstele va debuta pe 21 iunie la Centrul Multifunctional pentru Tineri, cu un spectacol de improvizatie oferit de Backstage Boys.

Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Alexandria. Programul primelor spectacole, proiectii si ateliere, dar si detalii complete despre inscrieri, bilete si rezervari, sunt disponibile de astazi pe www.ideoideis.ro/laboratorul.

Dupa succesul din 2022, cand programul a debutat cu o prima editie, Ideo Ideis Laboratorul continua si in acest an sa genereze noi contexte de intalnire cu povesti, oameni si idei care inspira. Un model eficient de regenerare urbana prin intermediul artei, proiectul s-a nascut ca o extensie a Festivalului National de Teatru Tanar, concentrandu-se exclusiv pe imbogatirea experientei publicului din Alexandria. In primele 6 luni de activitate, Ideo Ideis Laboratorul a atras peste 3000 mii de participanti si spectatori, demonstrand importanta accesibilizarii si diversificarii ofertei culturale din orasele mici, prin implicarea directa a comunitatii.

Arta si cultura pentru toata lumea este mesajul editiei din 2023 si promisiunea Ideo Ideis Laboratorul pentru publicul din Alexandria. Programul din acest an va continua sa adune evenimente diverse, atractive pentru intreaga comunitate si accesibile tuturor, indiferent de varsta, ocupatie, domenii de interes sau frecventa interactiunilor anterioare cu lumea teatrului si a filmului. Fie ca se vor afla pentru prima data intr-o sala de spectacole sau vor participa in premiera la un atelier, fie ca se vor numara printre consumatorii fideli de arta si cultura, spectatorii vor gasi lunar in oferta acestei editii evenimente care sa li se adreseze si care sa-i stimuleze.

Ideo Ideis Laboratorul – editia 2023 isi va deschide portile miercuri, pe 21 iunie, de la ora 18:00, cu un show de comedie oferit de trupa de improvizatie Backstage Boys, la Centrul Multifunctional pentru Tineri. Numele spectacolului imprumuta mesajul editiei si promite spectatorilor un performance inspirat 100% din sugestiile primite de la ei. Fiecare interventie a celor prezenti in sala va fi un pretext pentru comedia care se va naste chiar in fata lor. Accesul va fi gratuit, in baza unei rezervari efectuate online: bit.ly/3J1qRbd

Duminica, pe 25 iunie, publicul il va intalni pe actorul Mircea Postelnicu la proiectia filmului Crai nou. Pelicula care a marcat debutul regizoarei Alinei Grigore a castigat marelui premiu la Festivalul International de Film de la San Sebastian 2021 cu povestea unei tinere care se transforma din victima in agresor, ca raspuns la mediul disfunctional in care a crescut si ca urmare a situatiilor ostile cu care a ajuns sa se confrunte in parcursul ei educational. Accesul elevilor la eveniment va fi gratuit (in baza inscrierilor: bit.ly/3IY7z6x), ca parte din programul de crestere a accesului la evenimente de arta si cultura. Publicul general poate achizitiona bilete in avans de pe platforma: eventbook.ro/film/bilete-proiectie-crai-nou-si-qa-cu-actorul-mircea-postelnicu

Ziua de joi, 29 iunie, va fi dedicata copiilor si parintilor. Lor, Ideo Ideis Laboratorul le-a pregatit o intalnire cu Cea mai draga familie din lume – un spectacol lectura bazat pe cartea cu acelasi nume, urmat de o discutie cu psih. Silvia Ciubotaru (Guta). La finalul spectacolului, toti cei prezenti vor parcurge cateva exercitii de imaginatie si jocuri amuzante, pentru a gasi solutii la problemele cu care ne confruntam in familie, pornind de la povestea personajului din poveste. Evenimentul marcheaza startul colaborarii cu ONG-ul Cu Alte Cuvinte - un laborator de literatie si educatie pentru diversitate, creat din dorinta de a-i ajuta pe cei mici sa devina cititori pasionati, care isi exprima sentimentele, opiniile si iau atitudine. Accesul va fi gratuit, in baza unei rezervari: bit.ly/3J1qRbd.

Pe 30 iunie ne amintim de jocurile copilariei. Sotronul, Elasticul, Matele incurcate si toate celelalte activitati de care cei care au copilarit ,,cu cheia la gat’’ isi amintesc cu nostalgie astazi vor fi readuse la viata in spectacolul In fata la O12, in regia Oanei Rasuceanu. Cei mici vor descoperi un nou mod de a-si petrece vacanta de vara, iar cei mari se vor reconecta cu amintirile dragi lor, cu acces gratuit, in baza unei rezervari: bit.ly/3J1qRbd.

Seria de ateliere Art&Play revine cu noi oportunitati de dezvoltare pentru copii mici, copii mari si adolescenti. Pe 29 si 30 iunie, Mihaela Michailov – unul dintre cei mai importanti dramaturgi romani ai zilelor noastre, va sustine atelierul Texte cu sclipici, o ocazie importanta pentru adolescenti (14-18 ani) de a testa diferite forme de scriitura, care sa le ofere curajul si increderea de a spune povesti.


Copiii din Alexandria sunt invitati sa o cunoasca pe 30 iunie pe Cristiana Bucureci – artista care le va deveni mentor in atelierele de colaj Arta cu lipici. O excursie cu foarfeca si lipiciul prin labirintul povestilor si experientelor personale, atelierul se va adresa copiilor din doua grupe de varsta: de la ora 13:00 pentru cei cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, si de la ora 15:30 pentru cei intre 11 si 14 ani. Participarea la toate atelierele va fi gratuita, in limita locurilor disponibile si in baza inscrierilor online: www.ideoideis.ro/laboratorul-ateliere

***

Proiect realizat cu sprijinul Municipiului Alexandria.

Finantator: Primaria Municipiului Alexandria

Parteneri: Inspectoratul Scolar Teleorman, Asociatia Cu Alte Cuvinte

Parteneri media: Rock FM, Radio Romania Cultural, Europa Libera, Adevarul, Libertatea, Observator Cultural, Zile si Nopti, IQads, VICE, Agerpres, Ziarul Metropolis, LiterNet, Scena.ro, Happ.ro, #DeMilioane, SuntParinte.ro.

Partener de monitorizare: MediaTrust

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu