characters characters

IATA JOCUL EDUCATIONAL preferat al copiilor din clasele primare

10 iulie 2018    |   1575 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Interviu Oana Moraru
Intr-un interviu acordat IN EXCLUSIVITATE pentru scoala Intuitext, Oana Moraru a vorbit despre rolul jocului in educatie, mai ales in ceea ce-i priveste pe copiii din clasele I-IV. „Trebuie sa fii mare maestru didactic sa faci din joc si o oportunitate cognitiva reala. Eu am auzit deseori dascali spunând «ne jucam, ne jucam, dar acum trebuie sa mai si invatam». Pe-asta am auzit-o de la cei care au introdus jocul mai mult de nevoie, ca scrie in recomandarile metodice. E in educatia noastra sa credem ca invatarea e o chestie solemna, iar jocul - o neseriozitate.

Creierul scolarului mic este adaptat sa absoarba informatie in contexte cu miza, cu feed-back rapid, cu reguli si elemente de predictibilitate, exact ca in jocuri, ca in mediile non-formale. Cine poate traduce continuturile invatarii in limbajul jocului este cu adevara, profesor. Restul sunt un fel de personal pentru livrari, ca la pizza. La vârsta scolii primare, jocul este in toi; placerea asumarii unor roluri, a misiunilor, a provocarilor este una din caracteristicile-cheie ale dezvoltarii intelectuale.

Un exemplu de mod placut, modern si eficient de invatare prin joc este si site-ul scoala Intuitext, produs educational online cu o eficienta incontestabila, fie ca suntem in timpul anului scolar, fie in vacanta de vara.

Construita ca un loc distractiv de aventura, format din 5 insule, scoala Intuitext este un site educational unde elevii din clasele I-IV inteleg mai bine materia predata la clasa si isi dezvolta creativitatea, agerimea si istetimea - totul sub forma de jocuri educationale online, preferatele copiilor din era digitala.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu