characters characters

Hunedoara: Notele si absentele pun copiii pe fuga

12 octombrie 2009    |   714 vizualizări

Aproape 50 de minori au plecat de acasa de la inceputul anului, pentru a nu fi nevoiti sa raspunda in fata parintilor. Cei mai multi copii fug de langa familie pentru ca le este teama de reactia parintilor vizavi de notele mici si de absentele de la scoala.

In primele noua luni ale anului, peste 50 de copii au fost dati in urmarire, dupa ce au disparut de acasa. Cei mai multi au apelat la fuga pentru a nu fi nevoiti sa raspunda in fata parintilor pentru mediile mici si absentele nemotivate. „Numarul minorilor diparuti este mult mai mare, insa nu toti ajung sa fie dati in urmarire. Unii revin de buna voie sau sunt gasiti in scurt timp de catre politisti si incredintati familiei”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, Bogdan Nitu.

In timp ce unii copii fug pentru ca asa procedeaza amicii lor cand au probleme cu parintii, altii pleaca pur si simplu in adevarate excursii prin tara, fara a-si anunta familia. Minorii sunt gasiti fie in statiile CFR, fie in salile de internet, in scarile de bloc sau in alte judete, la bunici sau rude mai indepartate. „Pe perioada disparitiei, niciunul dintre minori nu a fost victimizat, ranit sau sechestrat. Toate cele 50 de disparitii au fost voluntare si chiar repetate”, a adaugat Bogdan Nitu.

Disparitii nesolutionate
Pentru ca sunt minori, copiii nu pot fi trasi la raspundere pentru faptele lor. Cei sanctionati sunt parintii. Toti cei 50 de copii care au fugit de acasa au fost gasiti de politisti si incredintati familiei.
In ultimii doi ani, la nivelul judetului Hunedoara, nu s-a inregistrat niciun caz de minor disparut care sa nu fie gasit. In momentul de fata, exista totusi zece copii de a caror urma oamenii legii nu au reusit sa dea. Acestia au disparut de acasa in ultimii zece ani.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu