characters characters

Harta scolilor dezavantajate din Romania

29 octombrie 2020    |   512 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

harta scolilor dezavantajate din Romania
Ministerul Educatiei si Cercetarii incepe procesul de dezvoltare a Hartii scolilor dezavantajate din Romania, instrument esential pentru obiectivul asumat de a promova o educatie incluziva de calitate pentru toti copiii. Odata realizat, acest instrument va avea un rol important in procesul de stabilire a modului si a prioritatilor de alocare a resurselor si a proiectelor din viitoarea programare financiara 2021-2027, dar si pentru a putea ghida interventii strategice, realizate de Guvern, menite sa reduca si sa atenueze clivajele din educatie.

In acest context, cu ajutorul unor parteneri din mediul asociativ, institutional si universitar, care pot sprijini acest proces cu expertiza si resursele necesare, va fi realizata o harta a scolilor dezavantajate din Romania, prin intermediul careia vor fi identificate nevoile generale reale si problemele specifice ale scolilor, de la lipsa infrastructurii (toalete, apa potabila etc.) pana la calitatea actului educational. Harta scolilor dezavantajate va reprezenta un instrument necesar pentru stabilirea modului de alocare a resurselor si proiectelor din viitoarea programare financiara 2021-2027.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Monica Cristina Anisie, ministrul educatiei si cercetarii, a invitat o serie de organizatii cu activitati si rezultate relevante in ceea ce priveste asigurarea echitatii in educatie sa se alature demersului initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

De altfel, intre acestea si Ministerul Educatiei si Cercetarii exista o colaborare de lunga durata, concretizata in diverse parteneriate si proiecte cu scop comun: asigurarea echitatii in educatie.

O prima discutie tehnica in acest sens este programata vineri, 30 octombrie, fiind asteptati sa participe reprezentantii UNICEF in Romania, ai Consiliului Europei, ai Universitatii din Bucuresti, ai Institutului National pentru Statistica si ai Fundatiei Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna”.

Sursa: Edu.ro 


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu