characters characters

Granturi pentru scolile dezavantajate oferite de Comisia Europeana

19 octombrie 2020    |   1045 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

granturi pentru scoli
Din anul 2010, prioritatea incluziunii socio-educationale a elevilor in situatie de vulnerabilitate este din ce in ce mai prezenta pe agenda politicii europene.

Prezenta oportunitate de finantare este rezultatul cooperarii dintre Ministerul Educatiei si Cercetarii si Consiliul Europei. Actiunea se incadreaza in Planul de Actiune Strategic al Consilului Europei pentru Rromi si Nomazi 2020 - 2025, prioritatea 5.3. „Sustinerea accesului la educatie si formare incluziva de calitate” si vizeaza scoli cu o proportie ridicata de copii in situatie de vulnerabilitate, inclusiv copii Rromi.

Ca urmare a provocarilor identificate la nivel local de catre societatea civila, de a promova educatia incluziva de calitate pentru toti copiii, in special a copiilor care au nevoie de o abordare echitabila din perspectiva socio-economica, si ca urmare a implicarii active a Ministerului Educatiei si Cercetarii din Romania, Consiliul Europei a decis sa aloce un fond de 100.000 de euro pentru a sprijini o schema de granturi de urgenta. Prin acest instrument financiar ne dorim sa sprijim scolile cele mai dezavantajate din Romania, sa aiba un raspuns cat mai bun pentru elevii pe care-i indruma si sa ofere servicii cat mai de calitate, tinand cont inclusiv de nevoile specific generate de pandemia de COVID-19.

Avand in vedere provocarile actuale si nevoile identificate, in general, de catre unitatile de invatamant eligibile pentru aceasta schema de grant, finantarea are obiectivul specific de a sprijini accesul egal la o educatie incluziva de calitate pentru toti copiii, in special pentru copiii aflati in situatii de vulnerabilitate (rromi, alte minoritati, copii cu dizabilitati, copii cu parintii plecati in strainatate, aflati in risc de saracie etc.).

Granturile vor sprijini activitati care deriva din nevoi identificate la nivel local, precum:

  • Cresterea capacitatii personalului scolar si a cadrelor didactice in utilizarea platformelor TIC si online pentru invatare mai eficienta si implicarea elevilor;
  • Sprijinirea scolilor pentru a-si imbunatati comunicarea, colaborarea si parteneriatul activ cu parintii si copiii;
  • Sprijin emotional si psihologic pentru profesori, parinti si elevi in depasirea anxietatii provocate de izolarea fizica;
  • Sprijin eficient si post-izolare pentru copii si profesori in tranzitia inapoi la scoli si sali de clasa etc.

Valoarea maxima a grantului este stabilita la 2.500 de euro pentru fiecare unitate de invatamant. Detaliile schemei de grant sunt disponibile in ghidul solicitantului.

O echipa de experti va fi mobilizata de catre Consiliul Europei pentru a sustine aplicantii selectionati in implementarea corecta a schemei de granturi.

Lista scolilor eligibile, in baza unei evaluari realizate la nivelul fiecarui inspectorat scolar judetean, precum si toate documentele suport (ghidul solicitantului si cererea de finantare) sunt disponibile mai jos:

Pentru a aplica la schema de microgranturi oferite de Consiliul Europei si Ministerul Educatiei si Cercetarii este nevoie sa va inregistrati pe platforma QIE - Educatie Incluziva de Calitate, fiind suficienta inregistrarea unei singure persoane de la fiecare unitate de invatamant ce doreste sa aplice: https://www.qie.ro/platforma/microgrant/m2020mec


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu