characters characters

Ghid despre jocurile video violente interzise copiilor

08 decembrie 2009    |   720 vizualizări
 

O asociatie franceza e-Enface a lansat primul site ce contine informatii despre jocuri pentru a-i ajuta pe parinti sa evite a achizitiona pentru copiii lor jocurile violente, potrivit jurnalului Le Figaro, citat de Mediafax.


Parintii nu se prea apropie de jocurile video pe care le joaca copii lor, aceasta activitate fiind din ce in ce mai putin practicata in familie, potrivit unui studiu din 2008, arata sursa citata.


Este şi cazul unei mame care nu şi-a lasat fiul de 12 ani sa vada un film violent la cinema, dar l-a lasat sa "masacreze o multime" de pe computerul de acasa.

Fişe pentru 700 de jocuri

Pentru a veni in ajutorul parintilor, asociatia e-Enfance a lansat primul site de informatii despre jocuri (www.jeuxvideoinfoparents.fr).
"Este un ajutor pentru parinti şi creeaza o punte dialog intre generatii", a explicat secretarul de stat, Nathalie Kosciusko-Morizet, care a sustinut inititiva.
Site-ul contine fişe descriptive pentru 700 de jocuri, dar va contine 4.500 in cateva luni, insotite de sfaturile psihologului Beatrice Cooper-Royer, co-fondator al asociatiei.


Psihologul a explicat ca jucate la varsta prea frageda, copiii se pot identifica cu personaje imorale, violente şi fara limite.
Cu ajutorul site-ului, parintii vor putea intelege universul in care ajung copiii lor din jocuri, precum World of warcraft, Tekken, Max Payne şi Xboxliv.


SURSA: Mediafax
Stire preluata de pe www.capital.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu