characters characters

Franta a interzis folosirea telefoanelor mobile in scoli

26 iulie 2019    |   3201 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

telefoane interzise in scoli in Franta
Elevii francezi nu mai pot folosi telefoanele, tabletele sau ceasurile smart la scoala in timpul orelor sau pauzelor.

Masura a intrat in vigoare incepand cu anul scolar trecut si vizeaza copiii cu varsta pana la 15 ani (pana in clasa a IX-a), cu exceptia copiilor cu dizabilitati, care folosesc telefonul ca sprijin in invatare. Scolile au libertatea sa aleaga daca aplica interdictia si pentru elevii cu varsta peste 15 ani.

In Franta, telefoanele mobile erau interzise in sala de clasa printr-o lege adoptata in 2010, insa aceasta initiativa interzice folosirea telefoanelor in toata incinta scolii, inclusiv in curte sau in sala de mese.

Ministrul Educatiei a aratat ca aceasta lege este adaptata secolului XXI si ca are rolul de a-i ajuta pe copii sa fie mai disciplinati la scoala.

Potrivit The Guardian, elevii francezi s-au adaptat usor la aceasta schimbare, care a fost mediatizata cu mult timp inainte de a fi aplicata, dand copiilor timp pentru a se obisnui cu ideea. Profesorii si directorii scolilor sprijina aceasta schimbare, aratand ca nu este vorba de o masura impotriva tehnologiei, ci despre educatie despre dependenta de tehnologie si despre cum poate fi folosita aceasta in mod benefic. In plus, arata acestia, daca inainte de aceasta masura, copiii stateau in pauza cu ochii in telefon, acum aleg sa comunice mai mult intre ei sau sa joace jocuri care nu implica tehnologia.

Studiile anterioare au aratat ca in scolile in care telefoanele mobile nu sunt permise, elevii obtin rezultate mai bune la examene. De asemenea, alte studii arata ca performanta scolar generala a copiilor este mai buna in clasele in care telefoanele sunt interzise, acestia luand notite cu 62% mai detaliate si amintindu-si mai multe informatii din timpul lectiilor decat elevii care au folosit telefoanele in timpul orelor.

Crezi ca aceasta masura ar fi utila si in scolile din Romania?

Surse: BusinessInsider.comThe Guardian


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu