characters characters

Fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, aduce in discutie eliminarea calificativelor in clasele primare

20 februarie 2018    |   6291 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

calificative clasele primare
Fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, acum Presedinte al Comisiei de Invatamant de la Senat, a declarat ca are in vedere o initiativa legislativa care sa propuna eliminarea calificativelor din ciclul primar. Astfel, elevii ar putea sa fie evaluati altfel decat cu ajutorul calificativelor Insuficient, Suficient, Bine si Foarte Bine, preluandu-se o practica din alte sisteme de invatamant.  

In acest context, poate fi adusa in prim plan evaluarea individualizata a elevilor, constand in descrieri ale performantelor acestora si in punctarea specifica a aspectelor pe care copiii le pot imbunatati in continuare.

„O sa depun un proiect de lege prin care vreau sa eliminam calificativele in invatamantul primar. Sa nu mai fie calificative pentru elevi, dar asta este parerea mea. Pana nu o sa discut in interiorul grupului, nu o sa pot sa spun ca depun initiativa legislativa. Evaluarea elevilor sa se faca asa cum exista astazi in unele tari ale Uniunii Europene, pe alte criterii. E o discutie mult mai ampla si pentru asta trebuie schimbata Legea Educatiei nationale", a declarat Liviu Pop, citat de Digi24.

Vi se pare o idee buna eliminarea calificativelor in clasele primare? Daca da, cu ce ar trebui ele inlocuite?

*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu