characters characters

Festivalul International de film KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tanar

06 noiembrie 2019    |   557 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Kinodiseea Tulcea 2019Dupa ce isi incheie programul la Bucuresti, Festivalul international de film pentru publicul tanar KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a editie, soseste la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, intre 14 si 17 noiembrie.


6 noiembrie 2019: Timp de zece ani, KINOdiseea a adus in atentia publicului bucurestean si din mai multe orase din tara, cele mai noi filme pentru copii, in premiera in Europa de Sud-Est sau Romania, apreciate de publicul international si de criticii de film din intreaga lume, premiate la festivaluri internationale precum Berlin sau Sundance, productii cu tematici educative si sociale care nu intra in reteaua de distributie clasica.


Anul acesta, KINOdiseea revine la Tulcea, cu 6 titluri internationale aflate in competitia de lungmetraje pentru copii intre 3 si 14 ani, familie si profesori. Proiectiile vor avea loc in fiecare zi, de joi pana duminica, de la ora 10:00 (proiectii dublate in limba romana) si la 12:00 (proiectii subtitrate in limba romana). Pe langa proiectiile de filme, copiii sunt asteptati la 3 ateliere de incursiune in culisele cinematografiei:

Joi, ora 14.00, Atelier de actorie

Vineri, ora 15.30, Atelier de regie

Sambata, ora 14.00, Atelier animattie stop-motion


Filmele din programul KINOdiseea Tulcea sunt:

VARA MEA EXTRAORDINARA CU TESS/ My Extraordinary Summer with Tess, al regizorului olandez Steven Wouterlood, care a vizitat Festivalul KINOdiseea in 2016, impreuna cu unul dintre scurtmetrajele sale. Filmul Vara mea extraordinara cu Tess a primit Mentiunea Speciala a Juriului la Berlinale 2019, sectiunea Generation, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la Zlin si este unul dintre cele mai aclamate filme europene pentru copii ale anului. – 16 noiembrie, ora 12:00.

Un alt film foarte asteptat la KINOdiseea #11 este FIGHT GIRL, in regia regizorului olandez Johann Timmers, film castigator al European Film Awards - Young Audience Award 2019, Premiul publicului la Bremen. – 15 noiembrie, ora 12:00.

ROCCA SCHIMBA LUMEA este cel mai bun film german pentru copii al anului. In regia Katjei Benrath, premiat la festivalurile de film de la Zlin si Giffoni, Rocca schimba lumea demonstreaza ca un copil chiar are puterea de a schimba lumea. – 14 noiembrie & 17 noiembrie, ora 12:00.

Cea mai noua animatie suedeza cu indragitul ursulet Bamse – BAMSE SI THUNDERBELL, in regia lui Christian Ryltenius si noul film estonian de animatie cu catelusa Lotte - LOTTE SI DRAGONII RATACITI, in regia lui Janno Poldma si Heiki Ernits, aflat in competitie la Berlinale, premiat la Munich CFF 2019 sunt cele doua filme cu personaje iubite la KINOdiseea in editiile trecute. Proiectiile filmului Bamse sunt programate pe 14 si 17 noiembrie, de la ora 10:00. Lotte si Dragonii rataciti va fi proiectat pe 15 noiembrie, de la ora 10:00

Filmul olandez PADUREA BUFNITEI-FANTOMA, in regia lui Anu Aun, premiat la Just Film Tallinn combina actiunea cu animatia - 16 noiembrie, ora 10:00

Mai multe detalii despre filmele si programul festivalului sunt disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/  si pe www.facebook.com/kinodiseea.

Rezervările se fac la adresele de e-mail mihailgheba@yahoo.com sau monica@asociatiametropolis.ro

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, co-finantat din bugetul local al Primariei Municipiului Tulcea, actiune co-finantata de Consiliul Judetean Tulcea, in parteneriat cu Teatrul Jean Bart, in parteneriat cu Institutul de cercetari eco-muzeale “Gavrila Simion” Tulcea, Esplanada Hotel, Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea, Palatul Copiilor Tulcea.


Parteneri media: Music Channel, Europa FM, Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, Radio Delta, Adevarul, Ziare.com, Click pentru femei, Catchy, TLnews, eva.ro, acasa.ro, Zile si Nopti, Romania Journal, Iqads, PRwave, Iqool, Romania Pozitiva, Cinemap, MovieNews, Blog de Cinema, AARC, Cinefan, suntparinte.ro, copilul.ro, clopotel.ro, Feeder, Goingout.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. In cele 10 editii precedente, festivalul a avut peste 112.000 de participanti.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu