characters characters

Fericirea in cuplu si numarul de copii

Cele mai fericite casnicii: cele cu multi copii si cele fara niciun copil

09 martie 2018    |   1269 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

fericirea in cuplu
Toti parintii sunt de acord ca a avea copii este o experienta emotionala intensa si esentiala, dar in acelasi timp dificila. O serie de studii au indicat faptul ca viata de parinte este asociata cu insatisfactia maritala, iar motivele sunt usor de inteles: copiii tind sa solicite atentia si energia parintilor, ramanand mai putin timp pentru viata de cuplu. In plus, motivele de conflict si neintelegeri sunt mai multe in cuplu o data cu aparitia copiilor.

Citeste si alte materiale despre fericirea in familie:

Parintii copiilor care adorm devreme sunt mai fericiti

Cat de bine evalueaza parintii fericirea copiilor


Un studiu asupra „generozitatii maritale” (gesturi de amabilitate, exprimarea afectiunii,  respect fata de partener si disponibilitatea de a ierta greselile partenerului) arata insa ca acest fenomen depinde de numarul copiilor. Se pare ca cele mai fericite cupluri sunt cele care nu au copii deloc si cele care au multi copii (peste 4). Studiul a fost realizat in SUA si a indicat ca parintii familiilor numeroase au cu 40% mai multe sanse de a avea o viata de cuplu fericita decat parintii cu mai putini copii.

De asemenea, studiul a aratat ca tatii din familiile cu multi copii au tendinta de a fi mai atenti cu sotiile lor, facand mai des gesturi precum pregatirea cafelei dimineata,  exprimarea afectiunii si petrecerea timpului in cuplu.

O posibila explicatie pentru nivelul ridicat de fericire al parintilor cu multi copii este nivelul de relaxare mai ridicat pe care parintii cu multa experienta il au fata de parintii cu un singur copil.

Sursa: BigThink.com


*Sursa foto: Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu