characters characters

Elevii vor sustine prima proba de bacalaureat peste numai doua luni

07 decembrie 2009    |   476 vizualizări
 

In perioada 15-17 februarie, elevii vor sustine proba pentru evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Elevii claselor a XII-a intra in febra examenului de bacalaureat peste numai doua luni. Daca in anii trecuti primele probe erau programate la sfarsitul lunii iunie, incepand din 2010, viitorii absolventi incep testarile inca din februarie. Astfel, in perioada 15-17 februarie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.


In zilele de 17-19 februarie este programat examenul de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna.
Elevii vor avea la dispozitie mxim 15 minute pentru a trata subiectele extrase. La finalul probelor, elevii nu vor primi note sau calificative, ci un certificat cu una dintre mentiunile "utilizator mediu", ''avansat'' sau ''experimentat''.


In perioada 19-29 aprilie 2010, elevii de clasa a XII-a vor sustine examenul pentru evaluarea competentelor digitale, iar in zilele 31 mai-4 iunie proba pentru evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna.


Elevii care detin deja un certificat de competenta digitala sau lingvistica recunoscut de Ministerul Educatiei nu vor mai sustine aceste probe, nota atestata de certificat fiind echivalata cu proba de la bacalaureat.


Probele scrise se vor desfasura in perioada 28  iunie - 2 iulie.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu