characters characters

Elevii romani au obtinut sase medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori

11 decembrie 2009    |   478 vizualizări
 

Elevii romani participanti la a VI-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte pentru juniori au obtinut sase medalii, dintre care una de aur, doua de argint si trei de bronz, potrivit Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI).


Medalia de aur a fost castigata de Radu Mihai Popescu (Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta), in vreme ce Vlad Florin Lazar (Colegiul National "Emanuil Gojdu" din Oradea) si Ioana Codrina Simionescu (Colegiul National "Gh. Vranceanu" din Bacau) au intrat in posesia medaliilor de argint, informeaza MECI.


Medaliile de bronz au revenit Adrianei Andreea Neamtu (Colegiul National "Moise Nicoara" din Arad, respectiv lui Florin Sebastian Dumitru (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si lui Mihai Grigore Pruna (Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare). Toti componentii lotului olimpic sunt elevi in clasa a IX-a.


Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori, desfasurata in acest an la Baku (Azerbaidjan) in perioada 2-11 decembrie, este un concurs de tip integrativ in care competitorii sustin trei probe (doua teoretice individuale si una practica pe echipe formate din trei elevi) la trei discipline (chimie, biologie si fizica). La editia din acest an au participat 259 de elevi din 47 de tari.


Echipa Romaniei va reveni in tara, sambata, la ora 18.30, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

Sursa: www.mediafax.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu