characters characters

Elevii romani au obtinut doua medalii de argint si trei de bronz la Olimpiada Internationala de Astronomie, din China

16 noiembrie 2009    |   506 vizualizări
 

Cinci elevi romani au castigat doua medalii de argint si trei de bronz la Olimpiada Internationala de Astonomie care a avut loc in China.


Seniorii Andrei Alberto Manca de la Liceul International de Informatica Bucuresti, clasa a XI-a, si Sandor Kruk din Baia Mare de la Colegiul National Vasile Lucaciu, clasa a XII-a, au obtinut medalii de argint si diplome speciale, pentru cea mai buna lucrare la proba observationala. Tot la aceeasi proba, Ioana Zelko din Bucuresti, de la Liceul International de Informatica, clasa a XII-a, a castigat medalia de bronz.

La juniori, Denis Derecichei si Andrei Cuceu au fost premiati cu medalia de bronz. Denis Derecichei este elev la Scoala cu clasele I-VIII Dacia din Oradea, iar Andrei Cuceu din Baia Mare este elev Scoala cu clasele I-VIII Dimitrie Cantemir.


Elevii din lotul olimpic al tarii noastre au fost insotiti de profesorii Marian Bica din Oradea si Lucian Stoian din Baia Mare. 
"Romania a fost prima tara exclusiv europeana in clasamentul pe natiuni, iar elevii care au dominat au fost cei din India", a declarat pentru REALITATEA.NET, Andrei Alberto Manca.


"Am fost placut impresionati de cultura si obiceiurile din China, atat de diferite de cele europene. Desi am avut ceva dificultati in a ne acomoda cu mancarea si betisoarele, eu ma bucur ca am incercat lucruri inedite", a adaugat olimpicul.


La Olimpiada Internationala de Astronomie din China au participat elevi din 16 tari, Armenia, Bulgaria, Cehia, China, Croatia, Estonia, India, Indonezia, Italia, Kazacstan, Coreea, Lituania, Romania, Rusia, Serbia, Suedia.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu