characters characters

Elevii britanici, ajutati sa invete romana prin intermediul limbii latine

10 noiembrie 2009    |   590 vizualizări

Mai multe scoli din Marea Britanie promoveaza un proiect de predare a limbii latine, ca o modalitate de a ajuta copiii sa invete limbi straine, in special cele cinci limbi romanice: franceza, italiana, spaniola, portugheza si romana, relateaza Daily Mail, in editia electronica.


In anul 2000 a fost lansat Proiectul Latin al Scolilor Cambridge, un curs de latina pe calculator, finantat de universitate. Echipa din spatele proiectului afirma ca succesul acestuia arata ca exista mai degraba o lipsa de acces a unitatilor de invatamant in legatura cu aceasta limba, decat o lipsa de interes.


In cadrul initiativei, scolile primare ii familiarizeaza pe copiii cu varste cuprinse intre sapte si 11 ani cu un numar de pana la sase limbi diferite. Copiii ar putea invata germana, mandarina, araba, rusa, urdu sau latina.


Potrivit unui sondaj citat de Daily Mail, limba latina cunoaste un reviriment in scolile britanice. Aproximativ una din sase scoli gimnaziale ofera limba latina, fie ca parte a programei scolare, fie ca parte a unor cursuri optionale.


Peter Downes, care conduce proiectul, afirma ca latina este "un vehicul excelent pentru explicarea structurii limbii si are legaturi evidente intercuriculare cu istoria si civilizatia". Potrivit acestuia, ea ajuta elevii sa inteleaga ordinea cuvintelor, conjugarea verbelor, genul cuvintelor si evolutia limbii.

Sursa: www.mediafax.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu