characters characters

Efectele secundare ale tratamentului antigripal asupra copiilor

06 noiembrie 2009    |   574 vizualizări
 

Jumatate din copiii din Anglia care au luat Tamiflu au suferit efecte secundare. Cercetatorii au descoperit ca dupa administrarea virusului, copiii au suferit stari de ameteala, insomnii sau cosmaruri, relateaza The Guardian.


Doua studii lansate de Health Protection Agency au confirmat un mare numar de elevi care au avut probleme de sanatate dupa ce au luat antivirusul.
S-au adunat date despre copiii de la trei scoli din Londra si una din sud-vestul Angliei, carora li s-a administrat Tamiflu pentru prevenirea contractarii virusului AH1N1, dupa ce in clasele lor fusesera descoperite cazuri de imbolnaviri.


Cercetarea, publicata in jurnalul medical Eurosurveillance, a tratat efectele secundare suferite de copiii intre 11 si 12 ani dintr-o scoala primara care fusese inchisa pentru 10 zile, dupa ce un copil a fost infectat cu virusul.


Din cei 248 de copii testati, 51% au raportat efecte secundare; 31% se simteau rau, 24% acuzau dureri de cap si 21% au avut dureri de stomac.
Cercetatorii au declarat ca inainte de a decide tratarea copiilor cu Tamiflu ar trebui luate in considerare efectele secundare.


In urma unui alt studiu, s-a constatat ca mai mult de jumatate din copiii testati in trei scoli londoneze au avut efecte diverse la acest medicament preventiv. La 40% s-au observat probleme gastrointestinale, incluzând ameteala, diaree, varsaturi, dureri de stomac. 18% au suferit efecte secundare de natura neuropsihica - concentrare scazuta, incapacitatea de a gândi clar, insomnie, ameteala, confuzie, cosmaruri si comportament neobisnuit.


Cercetarile au fost intreprinse in lunile aprilie si mai, inainte ca guvernul sa decida stoparea administrarii preventive a medicamentului. Acum doar celor suspectati sau carora li s-a confirmat boala li se prescrie medicamentul.


Guvernul englez a declarat ca aproximativ 15% din populatia tarii a primit Tamiflu prin serviciul National Pandemic Flu, care a fost lansat saptamana trecuta.

Sursa: www.tvr.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu