characters characters

Educatia timpurie influenteaza pozitiv rezultatele scolare la adolescenta

Copiii carora li s-au citit povesti in primii ani de viata obtin rezultate mai bune la scola

18 iulie 2019    |   697 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 0 - 3 ani.

educatia timpurie si rezultatele scolare in adolescenta
Educatia primita acasa in primii ani de viata are efecte pozitive asupra copilului pana la varsta adolescentei, arata un studiu nou.

Cercetarea arata ca prescolarii ai caror parinti le citesc si vorbesc despre carti in mod frecvent obtin rezultate mai bune la testele de matematica la varsta de 12 ani. Studiul este printre primele care ofera informatii despre importanta educatiei timpurie de acasa pentru dezvoltarea copiilor pana la varsta adolescentei.

Citeste si:

Educatia timpurie ajuta la dezvoltarea limbajului 

Un an in plus de educatie timpurie ajuta dezvoltarea copiilor din medii defavorizate 


La studiu au participat 229 copii germani, evaluati anual in privinta abilitatilor matematice, de scriere si citire incepand de la varsta de 3 ani pana la varsta de 12-13 ani.

Rezultatele arata ca un mediu familial stimulant din punct de vedere educational in primii ani de viata este asociat cu abilitati matematice si abilitati de citire mai bune in clasele gimnaziale.

Autorul studiului arata ca „Rezultatele noastre sublinieaza importanta expunerii copiilor la carti si lectura, nu doar pentru dezvoltarea cititului, dar si pentru dezvoltarea abilitatilor matematice. Abilitatiile lingvistice timpurii ale copilului ii imbunatatesc nu doar capacitatea de a citi, ci si abilitatile matematice.”.

Parintii sunt incurajati ca in primii ani de viata ai copilului, sa ii citeasca acestuia in mod frecvent, sa comunice cu el in timpul lecturii si sa includa si continut matematic in aceste discutii (de exemplu, “Cati iepurasi sunt in poza?” "Cine a gasit mai multe indicii?"). Aceste activitati pun bazele pentru succesul scolar de mai tarziu.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu