characters characters

Educatia timpurie si dezvoltarea limbajului

27 februarie 2018    |   1024 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

educatia timpurie si dezvoltarea limbajului
Educatia timpurie aduce beneficii copiilor, mai ales in privinta achizitiei limbajului si in mod special pentru copiii din familii cu venituri scazute, care in general tind sa ramana in urma in privinta rezultatelor scolare, dar si in privinta dezvoltarii limbajului.  Acesta este rezultatul unui studiu realizat in  Norvegia, cu participarea a 60 000 copii, care au beneficiat de programe de educatie timpurie incepand cu varsta de 1 an.

Citeste si alte materiale despre educatia timpurie:


De ce conteaza un an de educatie timpurie pentru copiii din familii sarace


Zonele defavorizate nu afecteaza rezultatele scolare scazute ale copiilor. Familia este factorul decisiv


Programul de educatie timpurie gratuita pus in practica in Norvegia poate servi drept model si pentru alte state, precum SUA, care incearca sa decida daca programele gratuite de educatie timpurie sa fie disponibile pentru toti copiii sau in mod exclusiv copiilor din medii defavorizate.

Concluziile studiului au aratat ca:

  • Participarea la programul de educatie timpurie a dus la imbunatatirea limbajului la varste mici, mai ales pentru copiii din familii cu venituri scazute
  • Pana la varsta de 3 ani, imbunatatirea limbajului copiilor din familii defavorizate a dus la scaderea diferentelor dintre acestia si copiii care provin din familii cu venituri ridicate.

Felul in care veniturile familiei influenteaza dezvoltarea copilului a fost documentat in numeroase cercetari pana acum, la fel ca si diverse modalitati prin care pot fi prevenite sau reduse efectele negative ale veniturilor scazute asupra educatiei copiilor.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu