characters characters

Educatia muzicala modeleaza mintile copiilor

23 februarie 2010    |   573 vizualizări
 

Pregatirea si educatia in domeniul muzicii pot modela creierul unui copil, cel putin aceasta este convingerea unei specialiste in neurologie si comunicare din Statele Unite. Nina Kraus, profesor de neurobiologie, fiziologie si stiintele comunicarii la Universitatea Northwestern, afirma ca educatia muzicala are efecte profunde, care formeaza si modeleaza sistemul senzorial al copiilor.

 

Prin urmare, sustine Nina Kraus, disciplina „Muzica“ nu ar trebui exclusa din programa scolara pentru ciclul primar si cel gimnazial. „Copiii care invata sa cante cu vocea sau la un instrument muzical vor putea procesa mai bine informatiile intr-un mediu zgomotos, asa cum este sala de clasa. In plus, aptitudinea de a canta la un instrument ii va ajuta sa interpreteze mai bine nuantele de limbaj, care sunt cel mai bine puse in evidenta prin inflexiuni ale vocii“, a explicat Kraus.

 

In calitatea sa de specialist in comunicare, Nina Kraus a precizat ca educatia muzicala poate reprezenta o strategie eficienta pentru a ajuta copiii sa codifice in mod corect vorbirea – indiferent daca este vorba de copii normali, de dislexici sau de copii care sufera de autism. „Sistemul auditiv al fiecarui om este acordat in functie de experientele sonore sau muzicale pe care le-au avut de-a lungul vietii.

 

Astfel, pregatirea muzicala nu este benefica numai pentru procesarea stimulilor de natura muzicala. Noi, cercetatorii in domeniul comunicarii, am descoperit ca pregatirea muzicala poate imbunatati felul in care sunetele sunt procesate pentru a fi folosite de limbaj si emotii“, a explicat Nina Kraus.

 

Sursa:www.gds.ro


Copilul tau invata sa cante la un instrument? Consideri importanta educatia muzicala pentru dezvoltarea armonioasa a copilului?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu