characters characters

Educatia ecologica a copiilor ii influenteaza si pe parinti

22 mai 2019    |   933 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

educatia ecologica a copiilor
Nu este niciun secret ca parintii au o influenta puternica din toate punctele de vedere asupra copiilor lor, insa si copiii par sa influenteze comportamentele si parerile parintilor legate de mediul natural si social.

Citeste si:

Educatia ecologica 

Cum il apropii pe copil de natura


Educatia ecologica pe care cei mici o invata la scoala ajunge si acasa, la parinti. Atunci cand copiii sunt invatati la scoala despre schimbarile climatice si educatia ecologica, preocuparea parintilor fata de aceste subiecte creste. Concluzia apartine unui studiu care a inclus 238 de elevi si 292 de parinti.

Copiii si parintii au fost impartiti in doua grupuri: un grup de copii a participat la ore de educatie ecologica la scoala, iar celalalt grup de copii nu a participat. Toti copiii si parintii participanti la studiu au fost evaluati initial cu privire la preocuparile lor ecologice. Dupa incheierea lectiilor de ecologie, autorii studiului au evaluat din nou atitudinea parintilor si copiilor legata de schimbarea climatica si alte subiecte ecologice.

Rezultatele arata ca parintii copiilor care au participat la ore de ecologie au avut o crestere semnifcativa a nivelului de preocupare si atentie pentru subiectele legate de mediul inconjurator. Nivelul de preocupare fata de mediu a fost masurat cu o scala de la -8 (deloc preocupat) la +8 (extrem de preocupat). In medie, parintii copiilor participanti la orele de educatie ecologica au avut o crestere de 3,98 puncte la finalul studiului.Influenta cea mai ridicata a copiilor asupra parintilor a fost in randul tatilor, in randul parintilor de fete si in randul parintilor conservatori.

Studiul arata ca educatia ecologica poate fi predata cu succes copiilor, care la randul lor devin educatori ai parintilor, care sunt dispusi sa invete de la cei mici.


Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu