characters characters

Educatia alternativa la Cinema-Edu

29 aprilie 2014    |   195 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Proiectul Cinema-Edu pregateste pentru elevi si profesori doua proiectii inedite ale filmului spaniol El Bola/Bila. Alaturi de Anca Ghinea si Delia Lungu se anunta dezbateri captivante!

Cinema-Edu este un proiect de educatie sociala si cinemtografica destinat liceenilor, care se desfasoara in mai multe orase ale tarii. Educatia nu provine doar in urma orelor de scoala, ci si din alte cai alternative.Cum filmul este cea mai raspandita forma de arta, cea mai apropiata de noi, el ofera o paleta larga de informatii menite sa imbogateasca intelectual tanarul privitor si sa ii starneasca creativitatea. Avem nevoie de cultura pentru un viitor mai bun!

Impreuna cu Cinema-Edu, INTUITEXT si SuntParinte.ro sprijina educatia prin film si promoveaza educatia nonformala in randul tinerilor. Inca din 2010, Cinema-Edu a prezentat liceenilor si profesorilor filme europene de calitate, dezbatute alaturi de invitati speciali al caror nume rasuna puternic in Romania.

Anuntam asadar doua evenimente deosebite care se desfasoara in cadrul editiei a IV-a.

Pe 14 mai, de la ora 10:00, la Biblioteca Nationala, liceenii participanti vor viziona filmul El bola/Bila. La finalul sau vor trata impreuna cu Anca Ghinea temele de actualitate din pelicula spaniola si nu numai.

Anca este este Creative Manager Intuitext (unul dintre cei mai inovatori producatori internationali de lectii pe calculator) si declara: „ E important ca tinerii sa-si traiasca viata pe temelia unor valori corecte, iar proiectul aduce mai aproape de liceenii din Romania teme importante precum: prietenia, creativitatea, familia, increderea in sine, etc, teme comunicate, intr-un mod inovativ, prin proiectii cinematografice.”

Acelasi film, perspective diferite

Pe 21 mai, tot de la ora 10:00, Delia Lungu o sa fie prezenta la Biblioteca Nationala pentru a dezbate subiectele sociale abordate in El bola/Bila.

Delia Lungu este psiholog SuntParinte.ro (un site ce cuprinde tot ceea ce trebuie sa stim despre educatia copilului) si sustine ca “tinerii de astazi sunt parintii de maine. Investind astazi in dezvoltarea lor personala vom avea adulti mai competenti social, mai rezistenti in fata stresului si mai fericiti. Si acestia din urma vor putea fi, la randul lor, parinti mai eficienti.”

El bola/Bila este o poveste duioasa despre puterea prieteniei si este regizat de Achero Mañas. Singuraticul Pablo gaseste un prieten in nou-venitul clasei, Alfredo. Nu doar ca se ataseaza repede de el, ci in curand ii cunoaste si familia, ceea ce provoaca furia tatalui lui deja „pornit” pe prietenii lui. Nerespectarea pedepselor si dorinta de a fi aproape de acest nou mediu ii aduce lui Pablo o bataie sora cu moartea. Se pare ca nu e prima data. Se pare ca n-are scapare, legal. Si totusi, familia lui Alfredo gaseste o solutie, riscandu-si libertatea.

Cinema-Edu va asteapta cu entuziasm la ambele evenimente, alaturi de Anca Ghinea si Delia Lungu. Accesul la proiectiile de film este gratuit in baza rezervarilor!

Pentru mai multe alte detalii si programari:

Alina Gurau : 0723 234 006

Anca Truta : 0725 925 313

Email : asociatia.macondo@gmail.com

Parteneri: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Taranului Roman, Manifestare realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Institutul Cervantes, Cercul Militar National Institutul Italian de Cultura „ Vito Grasso”, Biblioteca Nationala a Romaniei, Institutul Francez al Romaniei, Casa Studentilor Timisoara Love Plus, ECDL, European Examinations Centre (EEC).

Parteneri media: Kiss Fm, Ring, ROL.ro, Academia Catavencu, Decat o Revista, Ziarul Metropolis, Film Reporter, BRAVO, BRAVO GIRL, Urban.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, CinemaRx, All About Romanian Cinema, Societatesicultura.ro, didactic.ro, SuntParinte.ro, AmDoar18Ani.ro, MemoPlus, Mercenar Network.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu