characters characters

Ecologia ar putea fi introdusa ca materie in scoli

30 septembrie 2009    |   615 vizualizări
 

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), Mihail Faca, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca Ministerul Mediului ar putea discuta cu cel al Educatiei despre introducerea in scoli a ecologiei ca materie facultativa.


Faca a spus ca, in opinia sa, singura sansa pentru pastrarea unui mediu mai curat o reprezinta copiii, dovada fiind si faptul ca in toate campaniile de mediu organizate de institutiile statului sunt implicate si scolile, transmite Mediafax.


"S-a luat in discutie si ideea de a introduce in aria curriculara o materie, poate nu obligatorie la inceput, care sa deschida ochii copiilor spre ecologie. In multe orase, in multe licee mari din tara, exista cercuri, cum erau cele ale pionierilor, cu orientare ecologica si care chiar au o activitate destul de puternica. Ne-am pus problema si noi si, probabil, ca Ministerul Mediului va intra intr-un dialog cu Ministerul Educatiei ca aceasta materie sa poata sa apara pentru inceput cu titlu facultativ la nivelul scolilor. Asa cum discutam de religie la nivelul scolilor, ar trebui sa discutam si despre ecologie fiindca trebuie sa faca parte din educatia pentru viata", a afirmat Faca.


Presedintele ANPM a participat, miercuri, la Bistrita, la o serie de actiuni din campania "Ofensiva verde continua".

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu