characters characters

Echipa Romaniei, 6 medalii si locul I pe echipe la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori 2022

11 mai 2022    |   913 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Seniori 2022
Lotul olimpic de matematica al Romaniei a obtinut 6 medalii (doua medalii de aur, trei medalii de argint si o medalie de bronz) si locul I pe echipe la a XXXIX-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica (BMO) pentru seniori (4 - 9 mai, Agros, Cipru).

Medaliatii cu aur sunt Andrei Moldovan (clasa a XI-a) si David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Diana Tolu (clasa a XII-a) si Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti, respectiv Andrei-Giovani Chirita (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti). Radu-Andrei Lecoiu, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, a obtinut medalia de bronz.

In clasamentul tarilor participante, performantele individuale cumulate au plasat Romania pe locul I (cu un total de 168 de puncte din 240 posibile).

Echipa Romaniei a fost coordonata de conf. univ. dr. Catalin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti (lider de echipa) si lect. dr. Mihai Chis de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii de Vest din Timisoara (lider adjunct).

La editia din acest an a Olimpiadei Balcanice pentru seniori (competitie de nivel regional), prima in format fizic dupa anul 2019, au participat echipe din 15 state: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, Romania si Serbia (state membre cu statut permanent) si Arabia Saudita, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan si Marea Britanie (invitate).

*Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu