characters characters

Doi adolescenti din Bucuresti, castigatorii celui mai mare Concurs National de Creatie in Limba Engleza

13 iunie 2019    |   128 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

CAstigatori Shakespeare School Essay Competition 2019
Shakespeare School Essay Competition
si-a desemnat si premiat castigatorii celei de-a XI-a editii: 27 de tineri talentati si creativi au reusit sa convinga juriul ca sunt cei mai buni, din tara, la limba engleza!


Festivitatea de Premiere a avut loc luni, 10 iunie 2019, la Sala ArCub Gabroveni din Bucuresti.

Anul 2019 a marcat un nou record de inscrieri: peste 4.400 de tineri din toate judetele au acceptat o provocare creativa deloc usoara: sa isi imagineze cum ar arata o lume fara reguli „A World with NO Rules”. 

Juriul competitiei, compus din profesori de la Shakespeare School, a selectat in prima etapa 30 de eseuri - cate 15 pentru fiecare categorie de varsta: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. Dupa proba interviurilor au fost alesi 27 de finalisti - elevi de gimnaziu si liceu din Bucuresti si din judetele Arad, Bacau, Brasov, Buzau, Constanta, Galati, Giurgiu, Iasi, Maramures, Mehedinti, Prahova, Timis, Tulcea.  

Cum isi inchipuie adolescentii lumea fara reguli

“Marturisim ca am ramas foarte placut surprinsi de seriozitatea abordarii acestei teme, cu atat mai mult cu cat viziunea fiecaruia dintre finalisti a fost completata de argumente serioase si extrem de realiste. Multi au recunoscut ca o lume fara reguli suna pe cat de tentant, pe atat de infricosator. Daca la inceput conceptul poate fi usor confundat cu ideea de libertate totala, exista si o alta latura: una in care lucrurile pot scapa total de sub control si in care haosul poate lua, intr-o secunda, locul bucuriei de a fi liber, neconstrans de reguli.

Concluzia aproape generala a fost ca regulile - sau mai bine zis limitele - nu sunt un lucru chiar atat de rau, pentru ca ne ofera repere (morale, sociale) si, in opinia eseistilor nostri si o stare de siguranta.

Regulile sunt cele care fac ca lumea in care traim sa functioneze, iar in absenta lor, haosul o poate distruge!” declara Adriana Alionte, Vicepresedinte al Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie.

Castigatorii premiilor intai sunt Viulet Maria (clasa a VIII-a), eleva a Scolii Gimnaziale Nr. 49 din Bucuresti, la categoria 11-14 ani si Lazar Stefan (clasa a XI-a) de la Colegiul German Goethe din Bucuresti, la categoria 15-19 ani.

Marele premiu: pentru performanta lor, cei doi castigatori au fost recompensati cu cate o tabara de limba engleza in Marea Britanie, la Oxford Brookes University.


Toti premiatii au primit, pe langa diplome si medalii, cursuri de limba engleza la Shakespeare School, taxe de inscriere la examene Cambridge, carti, smartwatches, vouchere cadou si alte surprize.

Capitala fost, din nou, orasul cu cei mai multi elevi inscrisi in concurs (911), motiv pentru care Trofeul Excelentei a revenit si de data aceasta Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Au urmat judetele Buzau – cu 257 elevi inscriti si Suceava cu 187.

In cadrul festivitatii de premiere a mai fost decernata si distinctia Certificate of Excellence, care a revenit doamnei Auelia Bazbanela, profesor de limba engleza la Colegiul Dobrogean "Spiru Haret" din Tulcea, desemnata indrumatorul cu cei mai multi elevi inscrisi (151) la editia de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.

Lista completa a castigatorilor si a eseurilor care au convins juriul competitiei prin creativitate si originalitate, acuratete a limbii, vocabular, organizare si coerenta, poate fi accesata AICI (sau copy-paste in browser: https://bit.ly/2KaflgV )

Sponsor principal: Shakespeare School

Sponsori: British Council, Fischer International, Carturesti, Simaco Advertising, OKKadou, Mirunette International Education.

Parteneri educationali: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatia VOLUM, Bucharest English Teachers’ Association – BETA, Romanian Association of Teachers of English – RATE.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Romania Pozitiva, Sfatul Parintilor, Stiri pentru Copii, Edu-News.ro, Edumanager.ro, SuntParinte.ro, Portal Invatamant, GoKid, Copii si Mamici, Mesagerul de Covasna.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu