characters characters

Diplomele de licenta, master si doctorat emise de institutiile din Romania si China sunt recunoscute reciproc

22 mai 2020    |   646 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani, 18 ani +.

diplome recunoscute reciproc Romania si China
Guvernul a aprobat in sedinta de joi, 21 mai, Memorandumul intre Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Educatiei din Republica Populara Chineza privind recunoasterea reciproca a diplomelor si certificatelor din invatamantul superior.

Obiectivul Memorandumului este acela de a facilita recunoasterea reciproca a diplomelor, certificatelor si perioadelor de studii din invatamantul superior, in vederea continuarii studiilor in institutiile de invatamant superior de pe teritoriul Romaniei si al Chinei. Astfel, vor fi recunoscute diplomele emise de institutii de invatamant superior - universitati, academii de studii, institute de cercetare, scoli de studii superioare - acreditate conform legislatiei din Romania si diplomele si certificatele emise de institutii de invatamant superior si institute de cercetare din Republica Populara Chineza.

Romania va recunoaste urmatoarele certificate si diplome din invatamantul superior din China: certificatul de absolvire a cursului special de educatie (Zhuanke), certificatul de absolvire a cursului general de educatie si/sau diploma de licenta, certificatul de absolvire - nivel Master, certificatul de absolvire - nivel Doctorat.

Republica Populara Chineza va recunoaste urmatoarele diplome din invatamantul superior din Romania:

  • pentru ciclul I de studii universitare: diploma de licenta, diploma de inginer, diploma de urbanist, diploma de licenta si master, diploma de arhitect;
  • pentru ciclul II de studii universitare: diploma de master;
  • pentru ciclul III de studii universitare: diploma de doctor.

Pentru a fi recunoscute diplomele si certificatele obtinute in Romania, acestea trebuie sa fie insotite de o dovada a autenticitatii, eliberata de institutiile de invatamant superior, in timp ce diplomele si certificatele eliberate de institutiile de invatamant superior sau institut de cercetare din China trebuie sa fie insotite de o dovada a verificarii, emisa de autoritatile centrale competente.

Precizam ca invatamantul superior din Romania este organizat in universitati, academii de studii, institute de cercetare, scoli de studii superioare, autorizate provizoriu sau acreditate conform legii. De asemenea, toate universitatile acreditate sau autorizate utilizeaza Sistemul European de Credite Transferabile si elibereaza Suplimentul la diploma.

Sursa: Edu.ro 


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu