characters characters

Digital.Educred.ro – platforma lansata de Ministerul Educatiei pentru a sprijini invatarea online

24 martie 2020    |   1102 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Digital.educred.ro
Ministerul Educatiei si Cercetarii a lansat platforma Digital pe educred.ro (digital.educred.ro), un spatiu creat pentru toate cadrele didactice care doresc sa valorifice noile tehnologii in activitatile de invatare cu elevii. Aceasta platforma a fost dezvoltata de echipa proiectului „Curriculum Relevant, Educatie Deschisa pentru toti” - CRED, cu sprijinul expertilor Institutului de Stiinte ale Educatiei (ISE), in scopul sustinerii cadrelor didactice si elevilor pentru continuarea invatarii de acasa.

In acest spatiu virtual - digital.educred.ro - sunt centralizate mai multe tipuri de resurse digitale si informatii utile, in activitatile educationale desfasurate. Toate resursele colectate pe platforma sunt gratuite.

Cadrele didactice vor avea posibilitatea de a accesa resurse de intare necesare pentru sustinerea activitatilor la distanta cu elevii, instrumente digitale cu ajutorul carora pot fi dezvoltate astfel de resurse, platforme de invatare colaborativa, adaptata contextului clasei de elevi (si resurselor de la nivel de scoala), dar si instrumente utile de comunicare si colaborare la distanta, precum si comunitati de invatare in care pot fi impartasite experiente si resurse cu alti colegi de disciplina.

Platforma pusa la dispozitie de Ministerul Educatiei si Cercetarii contine, de asemenea, o sectiune de Resurse Educationale Deschise – RED, centralizate in sectiunea „Resurse ISE” a site-ului.

Incurajam cadrele didactice sa se implice in acest efort de colaborare si sprijin, la nivel national, sa impartaseasca tuturor colegilor de breasla resursele dezvoltate, prin completarea unui formular de incarcare, accesibil pe prima pagina a platformei.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu