characters characters

Somnul mamelor este mai afectat decat somnul tatilor

13 martie 2017    |   682 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 18 ani +.

deprivarea de somn la mame
Cercetari recente confirma ceea ce deja mamele stiau de foarte multa vreme: somnul femeilor este mai afectat decat somnul barbatilor atunci cand exista un copil in casa.

Autorii studiului arata ca femeile nu doar ca nu dorm destul in fiecare noapte, dar sunt si obosite in timpul zilei. La studiu au participat 5805 persoane, care au fost intrebate cate ore pe noapte dorm (un interval de 7-9 ore pe noapte fiind considerat optim, mai putin de 6 ore fiind considerate insuficiente). De asemenea, au fost intrebate in cate zile din ultima luna s-au simtit obosite.

Raspunsurile au fost analizate in functie de varsta, educatie, statut marital, numarul copiilor din casa, venit, indice de masa corporala, nivelul de activitate fizica si ocupatie ca posibili factori asociati cu probleme de somn.

Pentru cele 2908 femei intervievate, se pare ca singurul factor asociat cu un somn suficient si odihnitor este prezenta sau absenta copiilor in casa, fiecare copil crescand riscul pentru un somn insuficient cu 50%.

Media orelor de somn dormite de mame este de 6-7 ore pe noapte, insa multe din ele spun ca somnul lor are frecvente intreruperi pe parcursul noptii. In plus, tinerele mame se declara obosite mai multe zile pe luna decat femeile fara copii. Somnul barbatilor nu a fost asociat in niciun fel cu prezenta sau absenta copiilor in casa.

”Un somn suficient si odihnitor este o componenta cheie pentru o stare buna de sanatate, o functionare buna a inimii, a mintii si a greutatii”, sustin cercetatorii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/97481684@N08/13966480422


Citeste si:


Cate ore de somn sunt recomandate in functie de varsta
 


Tulburarile de somn la copii

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu