characters characters

Studiu. Simptomele depresiei postnatale pot dura si 3 ani dupa nastere

30 octombrie 2020    |   555 vizualizări

Varsta: 18 ani +, 0 - 3 ani.

depresia postnatala durata
Un studiu realizat in SUA cu ajutorul a peste 5000 de femei a aratat ca aproximativ 1 din 4 mame sufera de simptome grave de depresie la un moment dat in primii trei ani dupa nastere. Restul femeilor trec prin simptome depresive de joasa intensitate.

Citeste si:

Depresia postpartum influenteaza relatia mama-copil pe termen lung

Chiar si simptomele usoare de depresie ale mamei afecteaza starea de bine a copilului


Academia Americana de Pediatrie recomanda ca pediatrii sa verifice daca mamele prezinta simtpome de depresie postpartum la vizitele de o luna, doua, patru si sase luni dupa nastere. Autorii studiului au identificat 4 traiectorii pe care le pot urma simptomele depresiei postpartum si factorii care cresc riscul femeilor de a suferi de simptome grave. Studiul sugereaza ca medicii ar trebui sa verifice starea de bine a mamelor pentru cel putin inca 2 ani dupa nasterea copilului.

„Studiul nostru arata ca o perioada de 6 luni nu este suficient de lunga pentru a identifica simptomele depresive la mama. Aceste informatii pe termen lung sunt importante pentru a intelege mai bine sanatatea mintala a mamelor, care este esentiala pentru dezvoltarea si starea de bine a copiilor.”, declara autoarea studiului.

Autorii au evaluat simptomele mamelor prezente la studiu printr-un chestionar scurt, de 5 intrebari, fara a pune un diagnostic clinic de depresie. Femeile cu probleme deja existente, precum tulburari emotionale sau diabet gestational au avut un risc mai ridicat de a avea simptome de intensitate crescuta si de durata mai lunga.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu