characters characters

Depresia mamelor si inteligenta copiilor

Depresia mamelor duce la scaderea coeficientului de inteligenta al copilului

01 mai 2018    |   1843 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

depresia mamelor si inteligenta copiilor
Depresia mamei nu afecteaza in mod negativ doar viata acesteia, ci si dezvoltarea cognitiva a copilului, pana la varsta de 16 ani.


Se pare ca una din 10 femei sufera de depresie in SUA, iar simptomele acesteia afecteaza si copiii. Cercetatorii au urmarit timp de 16 ani 900 de copii si mamele lor, din cinci in cinci luni. Au analizat cat de afectuoase si de atente la nevoile copilului sunt mamele la fiecare nivel de varsta, precum si cat de multe materiale de invatare ofera acestea copiilor. Abilitatile cognitive ale copiilor au fost evaluate folosind teste de inteligenta.


Afla mai multe informatii despre acest subiect:


Depresia postpartum influenteaza relatia mama-copil pe termen lung

De ce este mai frecventa depresia in randul femeilor?


„Am descoperit ca mamele depresive investesc foarte putin din punct de vedere emotional in relatia cu copiii si le ofera foarte putine materiale de invatare precum jucarii sau carti, in comparatie cu mamele care nu sufera de depresie. Acest lucru a afectat coeficientul de inteligenta al copiilor la varstele de 1, 5, 10 si 16 ani.”, spun cercetatorii.


Multe mame sufera de depresie dupa nasterea copilului, pentru o perioada de aproximativ 6 luni, insa in unele cazuri, depresia ramane prezenta pentru o perioada lunga de timp.


Se pare ca 20% din mamele cu depresie severa la varsta de 1 an a copilului lor raman depresive o perioada indelungata de timp, cu impact puternic asupra dezvoltarii copiilor.


Cum poti folosi aceste informatii?

  • Acorda atentie sanatatii tale emotionale si cere ajutorul celor din jur atunci cand este necesar.
  • Nu ezita sa apelezi la ajutor de specialitate atunci cand simti ca schimbari simple ale stilului de viata nu sunt suficiente pentru a te ajuta sa te simti mai bine emotional.

Sursa: ScienceDaily.com

*Sursa foto: Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu