characters characters

Incepand cu anul scolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev

21 ianuarie 2020    |   532 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

decontarea transportului elevilor
La initiativa ministrului educatiei și cercetarii, Monica Anisie, in ultimele doua saptamani au avut loc mai multe intalniri interministeriale pe tema asigurarii transportului elevilor școlarizati in alta localitate decat cea de domiciliu.

Ieri, 20 ianuarie, la sediul ministerului, a avut loc o noua intalnire de lucru convocata de Monica Anisie. Au raspuns invitatiei domnul Ion Ștefan, ministrul lucrarilor publice, dezvoltarii și administratiei, domnul Ionel Scrioșteanu, secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicatiilor, insotiti de echipele tehnice, precum și reprezentanti ai Consiliului National al Elevilor și ai Asociatiei Elevilor din Constanta.

În cadrul intalnirii au fost convenite urmatoarele:

1. Pe termen scurt, pentru a debloca situatia decontarii transportului elevilor, este necesara emiterea unei Ordonante de Urgenta pentru modificarea art. 84 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile și completarile ulterioare. Modificarea este necesara pentru a pune in concordanta legislatia cu decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, care a statuat ca decontarea pe „baza de abonament” este neconstitutionala, deoarece creeaza o diferenta de tratament juridic intre elevii care pot prezenta abonament și elevii care, din diferite motive obiective (de exemplu, lipsa transportului in comun), nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare.

2. Ulterior, in termen de 30 de zile, se va elabora o Hotarare de Guvern care sa abroge HG 863/2016 pentru aprobarea metodologiei de calcul și stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport și sa prevada noi tarife maximale;

3. Începand cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de catre unitatea școlara, sens in care ministerele implicate vor elabora un proiect de act normativ.

Elevii au confirmat participarea la intalnirea de lucru de saptamana viitoare, care are drept tema discutarea hotararii de Guvern menite sa abroge HG 863/2016.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu