characters characters

Declaratiile Ministrului Educatiei privind reluarea cursurilor si sustinerea examenelor nationale

Examenele nationale ar putea fi organizate in luna iulie

07 aprilie 2020    |   2486 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

reluarea cursurilor 2020
Ministrul Educatiei, Monica Anisie a sustinut azi o declaratie de presa in care a abordat masurile privind reluarea cursurilor. Iata principalele informatii oferite de Ministerul Educatiei:

  • Data exacta privind reluarea cursurilor se va stabili in functie de evolutia pandemiei in Romania, precum si de masurile comunicate de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.
  • In functie de data in care se reiau cursurile,  Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a si Bacalaureatul vor fi organizate in luna iulie. Programa pentru examenele nationale nu va cuprinde materia aferenta semestrului II.
  • Ministrul Educatiei a reamintit ca a emis si un ordin de ministru prin care a anulat simularile examenelor nationale, evaluarile claselor II, IV, VI si olimpiadele si concursurile scolare.
  • De asemenea, sesiunea speciala a Evaluarii Nationale, clasa a VIII-a si Bacalaureatul pentru olimpici vor fi anulate.
  • Situatia scolara a elevilor se va incheia cu minimum doua note la care se adauga nota din teza, unde e cazul.
  • Subiectele pentru tezele pe semestrul al doilea vor fi concepute din materialele studiate pana la data de 11 martie 2020.
  • Calendarele de inscriere in clasa pregatitoare si la gradinita vor fi decalate si ele, iar perioadele de inscriere vor fi anuntate imediat dupa ce va fi anuntata data de reluare a cursurilor.
  • Dupa incheierea vacantei de primavara, vom continua invatarea de acasa.
  • Nu se ingheata anul scolar - Ministerul Educatiei lucreaza pentru ca reluarea activitatii scolare sa fie realizata dupa incetarea starii de urgenta

Invatamantul universitar

In invatamantul universitar, activitatile se vor desfasura in mediul online cu exceptia celor care necesita activitati de laborator sau proiect. Activitatile care impun interactiunea fata in fata vor fi recuperate modular, intensiv dupa incetarea starii de urgenta.

Examenele pot fi realizate online, acolo unde este posibil. Vor fi inregistrare si arhivate la nivelul fiecarei universitati.

Admiterea la facultate va fi organizata dupa sustinerea examenului de Bacalaureat.

Admiterea la master si/sau doctorat va fi organizata dupa sustinerea licentei sau dizertatiei.

Toate aceste masuri luate de comun acord cu partenerii educatonali (federatii de sindicate, asociatii ale studentilor, Consiliul Elevilor etc.) pot suferi modificari in functie de masurile anuntate de comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

In perioada vacantei de primavara, intregul personal didactic a fost programat in concediu de odihna, cu exceptia directorilor, contabililor si secretarelor, care pot ramane in activitate. Intregul personal din invatamantul preuniversitar isi pastreaza drepturile salariale – nu exista riscul de somaj tehnic.

In final, Ministrul a adresat multumiri parintilor care sprijina invatarea de acasa si cadrelor didactice care raman liantul dintre scoala si elevi in aceasta perioada dificila.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu