characters characters

Declaratia de presa sustinuta de Presedintele Romaniei, 4 noiembrie 2021

05 noiembrie 2021    |   315 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

declaratie de presa Klaus Iohannis 4 noiembrie 2021
Ieri, 4 noiembrie 2021, Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa privind reluarea activitatii scolilor incepand de saptamana viitoare. Iata transcrierea declaratiei.

Buna seara! Am doua teme pe care doresc sa le ating.

Prima tema se refera la procedurile de instalare a unui nou guvern. Din pacate, ultima propunere nu a intrunit un numar suficient de posibile voturi in Parlament si, astfel, Guvernul Ciuca nu s-a mai prezentat in Parlamentul Romaniei. Intre timp, partidele au reluat intre ele discutiile si acest lucru este foarte bun.

Este foarte clar ca incercarile de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate si, in consecinta, nu pot sa accept in continuare astfel de abordari.

In concluzie: voi astepta cu consultarile formale pana cand din discutiile dintre partide se cristalizeaza o majoritate, o majoritate asumata de partidele care vor dori sa propuna un guvern. Abia atunci, cand aceasta majoritate va fi asumata, voi convoca consultari pentru formarea noului guvern.

A doua tema se refera la scoli si vaccinare. La sfarsitul acestei saptamani se incheie vacanta scolara care a fost declarata pentru a evita raspandirea pandemiei in continuare.

La sfarsitul acestei saptamani vacanta nu va fi prelungita si, incepand de luni, acolo unde conditiile sanitare si epidemiologice o permit, elevii se vor putea intoarce fizic la scoala. Acest lucru este valabil pentru gradinite, pentru scoli, deci pentru sistemul preuniversitar. Insa va fi introdusa o noua conditie pentru ca scolile sa poata functiona cu prezenta fizica, si anume gradul de vaccinare a personalului scolii. Expertii, specialistii, din cele doua ministere, din INSP, vor discuta si maine se va emite ordinul comun al Ministerului Educatiei si Ministerului Sanatatii care detaliaza foarte clar aceste chestiuni. Insa subliniez inca din aceasta seara: vaccinarea este singura sansa pentru a depasi aceasta pandemie. Putem sa ne uitam in jur, vedem ca in vestul Europei avem iarasi o crestere a pandemiei si concluzia este una trista si simpla: pandemia nu s-a incheiat. Insa noi avem solutia, ea se numeste vaccinare.

Va doresc multa sanatate!

Sursa: Presidency.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu