characters characters

Declaratia Presedintelui Romaniei 20 octombrie 2021

Toti elevii intra in vacanta pentru doua saptamani incepand de luni, 25 octombrie 2021

21 octombrie 2021    |   1179 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

vacanta elevi octombrie 2021
Ieri, 21 octombrie 2021, Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa in care a anuntat decizia ca toti elevii din clasele primare, gimnaziale si liceale sa intre in vacanta pentru doua saptamani incepand de luni, 25 octombrie si a subliniat importanta vaccinarii pentru scaderea numarului de cazuri Covid. Iata mai jos declaratia completa:

Tocmai s-a incheiat o ședinta pe care am convocat-o de ieri deja, o ședinta la care au participat premierul, miniștrii cu atributii in domeniul combaterii pandemiei, experti.

Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restrictii. Și vreau sa fiu foarte clar din capul locului: daca vrem sa se opreasca pandemia, singura, repet, singura solutie este vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu ca sunt multi care incearca sa va spuna ca nu este așa. Haideti sa vedem ce se intampla in lume.

In vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat in masa, 70% – 80% dintre oameni s-au vaccinat, s-au relaxat. Pandemia, practic, nu mai are impact. In partea noastra a Europei, unde lumea este reticenta, din varii motive reticenta la vaccinare, suntem in plin val pandemic. Iar la noi, in Romania, s-a declanșat o adevarata catastrofa, cu sute și sute de decese in fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infecteaza zilnic.

Deci, dragi romani, daca vreti sa terminam cu aceasta pandemie, vaccinati-va! Daca vreti sa nu ajungeti la spital și sa nu ajungeti la terapie intensiva, vaccinati-va! Nu-i credeti pe cei care va mint cum ca ar fi periculos, ca s-ar intampla nu știu ce. Singurul lucru care se intampla daca va vaccinati este ca scapati de boala și scapati cert de forme grave de boala, iar noi, ca societate, scapam odata de aceasta pandemie.

Pana atunci, pana cand va convingeti sa va vaccinati, din pacate este nevoie de restrictii prin care putem sa avem grija de cei mai vulnerabili.

Dar pana ajung la restrictii, dati-mi voie sa spun cateva cuvinte despre școli. Este evident ca școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectati, dar și prin personal – profesorii, invatatorii care se imbolnavesc.

In mod normal, incepand de luni, deci de saptamana viitoare, de luni, ar fi vacanta pentru cei mici. S-a decis azi ca aceasta vacanta sa fie valabila nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu pentru doua saptamani. Deci incepand de luni este vacanta școlara.

Cand vorbim despre protectia individuala nu intamplator am venit cu masca. Incepand de luni masca redevine obligatorie peste tot: și in interior, și in exterior, și la școala - unde se mai tine -, și in targuri, și la cinematograf. Și daca va plimbati pe strada este obligatoriu sa aveti masca. Este regretabil, dar trebuie sa instituim restrictii, care vor intra in vigoare de luni.

Guvernul va hotari, in cel mai scurt timp, cel tarziu vineri, foarte concret ce restrictii intra in vigoare, asta dupa ce Comitetul National și expertii in materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme și le vor transpune, sigur, și in limbaj juridic. Vreau sa dau doar cateva exemple care nu sunt exhaustive, de exemplu va fi restrictionata circulatia noaptea, exceptie facand cei vaccinati și cei care sigur cu legitimatie de serviciu au o treaba legitima de rezolvat.

In timpul zilei, la majoritatea activitatilor accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinati, din pacate, vor avea o sumedenie de restrictii. Aceste lucruri, sigur, se vor imbunatati pe masura ce lumea intelege sa se vaccineze și vom scapa de aceasta pandemie.

Pana atunci va doresc tuturor multa sanatate!


Sursa: Presidency.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu